Ons koi assortiment

Reserveren koi uit Japan

Wij bezoeken bijna elk jaar de beste top koi kwekers in Japan. Hier gaan wij op zoek naar de beste, mooiste, top kwaliteit koi. Dit zorgt ervoor dat wij bij ons Vijvercentrum in Oirschot een constant divers en van hoge kwaliteit assortiment hebben aan prachtig koi. 

Koi uit Japan is en blijft nog steeds de absolute top klasse van de hele wereld! Daarom dan ook dat wij bij De Scheper bijna elk jaar naar Japan reizen om diverse top kwekers te bezoeken en om daar voor onze klanten de beste beschikbare (en natuurlijk) betaalbare koi uit te zoeken. Als we een keer zelf wegens drukte op de zaak niet kunnen gaan, dan hebben wij daar ons trouwe netwerk van professionals die voor ons de beste koi uitzoekt, ook op aanvraag van klanten. 

Koi staat daar symbool voor voorspoed, welvaart en wijsheid, het is een waar statussymbool. Een koi is als een soort sieraad voor uw vijver en zo zijn er net als sieraden in diverse prijsklasse stijlen en formaten koi te vinden. Mocht het zo zijn dat u opzoek bent naar een specifieke koi? Dan kunnen wij hier rekening mee houden tijdens onze Japan reizen en voor u op zoek om de perfecte koi voor u mee naar Nederland te nemen. Mocht het zo zijn dat u graag de eerste keus wil, dan kunt u direct een koi kiezen wanneer wij deze uit hebben gezocht in Japan. Wij houden via deze site en via nieuwsbrief dagelijks onze klanten op de hoogte tijdens onze Japan reis of als we zelf niet gaan, direct op de hoogte van onze selectie gemaakt door ons netwerk. Wanneer u dan een koi ziet die perfect bij uw vijver past kunt u deze meteen reserveren. Wilt u als eerst op de hoogte blijven, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. 

Of wilt u misschien zelf een keer naar Japan gaan om uw eigen koi te selecteren? Dat is natuurlijk de ultieme droom van elke koi-liefhebber! Maar weet u niet hoe en heeft u niet de juiste handvaten en connecties? Dan kunnen wij ook dat faciliteren voor u! Uw eigen Japan Koi reis. Vooral voor mensen die van plan zijn deel te nemen aan Nationale tentoonstellingen, zijn Japanse koi een must waar u zeker hoge ogen mee zult gooien. 

Heeft u interesse om uw eigen koi te selecteren en uw wensen door te geven zodat wij voor u opzoek gaan naar een pracht juweeltje? Of heeft u zelfs interesse om zelf een keer mee te gaan op Japan koi reis en helemaal eigenhandig zelf uw eigen koi uit te zoeken bij de bron? Dan vul onderstaand contact formulier in of neem direct contact met ons op. Ook bent u natuurlijk altijd van harte welkom om ons huidige assortiment te komen bekijken en uw wensen te bespreken bij onze 

Ons koi-assortiment? Over onze vorige Japan koi reizen? Of hoe u eigenlijk een koi moet kiezen en vervolgens moet onderhouden? Lees dan hieronder verder over koi of bekijk hier onze koi reizen.

Koi reserveren, selecteren of mee op Koi reis?

Al jaren zoeken wij de beste koi uit in Japan bij top kwekers. Wij hebben de juiste connecties en netwerken om door het doolhof van de vele Japanse koi kwekers de mooiste juweeltjes te vinden. Wilt u als eerst op de hoogte blijven van onze selectie, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Of geef vooraf wensen aan via ons contactformulier hierlangs, dan nemen wij u wensen mee in onze zoektocht! Wanneer u dan een koi ziet die perfect bij uw vijver past kunt u deze direct reserveren. Tevens kunt u het formulier invullen of direct contact op nemen als u interesse heeft om meer info te ontvangen over een eventuele koi reis op maat. Want elke koi is anders en uniek en tevens elke koi reis is anders en uniek.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies wat de beste koi zou zijn voor uw vijver? Of heeft u interesse om een koi vijver door ons als professionals aan te laten leggen of te laten onderhouden? Neem ook dan gerust vrijblijvend contact met ons op, via het contactformulier of neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen en wensen te bespreken.

Aanvraag koi

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

Over koi’s

Koi houden is een enorme leuke hobby. Als u met deze hobby wilt gaan beginnen, proberen we hier uit te leggen wat u zoal kunt verwachten. Vijvercentrum De Scheper is al jaren de specialist van Zuid-Nederland. Wij hebben altijd een ruim assortiment van deze prachtige vijvervissen op voorraad. Elk jaar reizen wij naar Japan om daar nieuwe koi te kopen en aan te bieden aan onze klanten. Kom snel een kijkje nemen in onze showroom.

Koi zijn sierlijke vissen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Japan. Koi zijn een populaire keuze onder vijvervissenliefhebbers vanwege hun statussymbool, levendige kleuren en gracieuze bewegingen. Koi is de letterlijke vertaling van karper naar het Japans. Dus eigenlijk zeg je niet “koi karper” maar gewoon “koi”. In Nederland gebruiken wij vaak het woord karper voor de gewone bruine graskarpers, en gebruiken we in de volksmond vaak de beschrijving koi karpers, voor de gekleurde Japanse koi.

Koi zijn dus een variant van de karper soort en kunnen behoorlijk groot worden, waarbij sommige variëteiten tot wel meer dan 1 meter lang kunnen groeien. Koi’s zijn er in vele soorten die worden verdeeld in verschillende klasse. Ze komen voor in een scala aan kleuren, waaronder rood, wit, zwart, geel en blauw. Deze kleuren kunnen massief zijn of platina, waarbij sommige koi ingewikkelde markeringen vertonen die ze zeer gewild maken. De meest voorkomende klasse zijn: Kohaku, Sanke en Showa. Maar er zijn nog vele andere soorten. De verschillende soorten kun je onderscheiden door hun kleuren en hun patronen. Want de body, de kleuren en hun tekeningen maakt een koi bijzonder en dit categoriseert ze ook in verschillende klassen.

De koi’s met de beste kwaliteiten komen uit Japan, dat heeft te maken met dat daar de kennis oorspronkelijk vandaan komt. Ook omdat daar zeer hoog naar kwaliteit gestreefd wordt, de omstandigheden qua temperatuur en gezond water daar perfect zijn en omdat daar de beste kweekvissen door eeuwen kweken en strenge selectie rondzwemmen.

In Japan zijn koi een waar statussymbool, al van oudsher. In de Japanse cultuur worden koi vaak gezien als symbolen van geluk, welvaart, wijsheid en doorzettingsvermogen. Ze worden al eeuwenlang gefokt vanwege hun schoonheid en zijn zeer gewaardeerd in de kunst van het koi houden. Je ziet ze dan ook al afgebeeld op oude kunst en heilige en historische plekken in Japan. Een koi is in Japan dus haast iets heiligs. Maar niet alle koi zijn goed genoeg om zich te verlenen als statussymbool. Ze houden zich daar dan ook aan zeer strenge selectienormen waardoor alleen de beste koi’s verkocht worden.

Er wordt ook koi gekweekt in andere landen. Zoals in Israël of Polen. Zelfs in Nederland is het in principe mogelijk koi te kweken. Alleen dit is zeer moeilijk en dan kunnen ze geen officiële Japanse Koi genoemd worden. Vaak worden er dan ook niet zo’n strenge selectienormen toegepast waardoor je niet tot de topkwaliteit koi komt. Ook zijn de omstandigheden bijna nooit zo goed na te bootsen als in Japan, waardoor de kwaliteit dan vaak ook al een stuk minder is.

De prijsklasse daarentegen is veelal dan ook een stuk lager. Dus vooral voor vijverliefhebbers die wel graag iets van koi in hun vijver zouden willen maar er niet al te veel waarde aan hechten en een niet te groot budget voor uit willen trekken zijn zulke koi’s uit andere landen dan Japan eventueel interessant.

Echte koi-enthousiastelingen willen meestal wel koi uit Japan en nemen ook vaak deel aan wedstrijden om hun vissen te laten zien, waarbij rechters factoren beoordelen zoals kleur, patroon en algehele verschijning

– Koi te koop bij Vijvercentrum de Scheper– Tips voor het kiezen en kopen van koi– Koi soorten– Het houden van koi vissen– Ideale waterwaarden voor koi– Koi ziektes en medicijngebruik– Verzorging koi
Vijver met koikarpers

Koi te koop bij Vijvercentrum de Scheper

De vissen die wij te koop aanbieden komen allemaal uit Japan. Japan is de bakermat van deze vissoort. In ons vijvercentrum in Oirschot kunt u deze prachtige vissen dagelijks komen bekijken. Koi kopen is op vele plaatsen in Nederland en België mogelijk. Laat u echter goed adviseren bij de aankoop – zeker als u geen ervaring hebt met deze vijvervissen.

Tips voor het kiezen en kopen van koi

Een koi kiezen

Om de juiste koi uit te zoeken kijkt u naar verschillende aspecten. Ten eerste moet de koi gezond zijn, dat zie je aan de manier van zwemmen. Zwemt de koi rustig rond, zonder te springen of langs de kant te schuren, gewoon recht vooruit zonder te veel op zijn zij te hangen? En is de koi rustig maar niet te rustig alsof die levenloos is? Dan kunt u ervan uitgaan dat de koi niet gestrest is en waarschijnlijk dat de koi ook niet ziek is. Ziektes kunt u bij koi ook herkennen aan wonden die op de koi aanwezig zijn of omdat de schubben te ver open staan.

Als u heeft uitgesloten dat een koi niet gestrest of ziek is dan kunt u kijken naar de vorm van de koi en de kleuren van de koi. Is de vis niet te smal of nou juist te dik? Zijn de kleuren mooi helder en heeft de koi mooie strakke patronen? Is de vorm en kleurpatroon mooi symmetrisch? Dat zijn allemaal vragen die u uzelf moet stellen.

Als een koi van goede kwaliteit is en een mooi patroon en mooie kleuren heeft is dit vaak ook al wel te zien in de prijs. Maar dit kan natuurlijk ook misleiden. Zorg er uiteraard altijd voor dat u zelf een koi kiest die u het mooist vindt. Dat hoeft niet diegene te zijn die andere het mooist vinden en daarom ook vrij prijzig is.

Ook kunt u kijken van welke kweker een koi komt en of er een certificaat bij zit. Er zijn een aantal Japanse kwekers die ontzettend hoog aangeschreven staan. De koi’s van deze kwekers zijn veelal van hele hoge kwaliteit waar u dan ook vaak een certificaat bij krijgt.

Bent u een koi-kenner dan weet u waar u naar moet kijken en dan weet u ook van welke kwekers u goede en mooie koi kunt verwachten. Bent u nieuw in de koi-wereld dan kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken. U kunt u zelf hierover inlezen. Er zijn verschillende boeken en tijdschriften over koi’s, waarvan ook een aantal verkrijgbaar in onze webshop. Maar u kunt ook langskomen bij onze showroom.

Wij zijn 25 jaar geleden begonnen met ons bedrijf met als specialisatie koi’s en koivijvers. Wij hebben dan ook bij onze showroom een divers assortiment aan kwalitatief goede en prachtige koi. Wij kiezen onze koi zorgvuldig al jaren zelf uit in Japan bij de beste kwekers. Zo hebben wij ook met meerdere koi shows meegedaan, zelfs op wereldniveau en hebben daar ook meerdere prijzen mee gewonnen. Waaronder Superior Champion met onze welbekende Ryu-X op de All Japan Koi show. Maar ook in Nederland en België hebben wij meerdere malen prijzen in de wacht gesleept van o.a. Superior Champion, Maturu Champion, Most Unique Koi en vele anderen.

Wilt u advies met het uitkiezen van uw koi? Dan bent u van harte welkom bij onze showroom. Wij kunnen u uiteraard voorzien van advies op koi uit ons assortiment waar wij u overigens een aantal prachtexemplaren aan kunnen bieden voor de echte verzamelaar, of nou juist wat jonge koi om mee te beginnen. Maar daarnaast kunnen we eventueel ook helpen met het maken van een eigen selectie in Japan.

Voorheen organiseerde wij zelfs met regelmaat koi-reizen naar Japan waarbij koi-liefhebbers zelf hun eigen koi konden uitkiezen met behulp van ons advies. Bent u opzoek naar een specifieke koi? Wij hebben een groot netwerk in Nederland en Japan waardoor wij u verder kunnen helpen met het aanschaffen van de beste koi.

Dit geldt tevens voor het aanleggen van koi-vijvers. Wij zijn uit passie en interesse voor koi ooit dit bedrijf begonnen en hebben hier ontzettend veel ervaring en expertise in op gedaan. Wij weten nog steeds ondanks de uitbreiding van onze kennis, als geen ander wat er nodig is om de perfecte koi-vijver aan te leggen. Heeft u hierover vragen of wilt u graag een keer op gesprek komen voor advies? Neem dan contact met ons op!

Een koi kopen

Koi zijn over het algemeen geen goedkope vijvervissen. Natuurlijk wilt u mooie prachtige gezonde vissen als u gaat kopen. Waar moet u op letten als u wilt gaan kopen? We geven een aantal tips!

 1. Ga naar een speciaalzaak!
 2. Laat u goed voorlichten en stel vragen.
 3. Neem iemand mee met ervaring als u die niet zelf niet hebt
 4. Beoordeel de zaak – schoon is een goed teken!
 5. Bekijk uw mogelijke aankoop goed
 6. Beoordeel op levendigheid en gezondheid
 7. Let erop dat er geen beschadigingen of wondjes zijn
 8. Vinnen moeten aan elkaar zitten (niet gescheurd)

Het koi kopen is dus een zaak van geduld en kennis. Wij helpen en adviseren u uiteraard graag bij een eventuele aanschaf in ons vijvercentrum in Oirschot.

Koi soorten

Er zijn vele diverse koi soorten en sterker nog, elk jaar komen er nieuwe soorten bij. Kwekers proberen allerlei ouder combinaties uit, wat resulteert in nieuwe kleurslagen en nieuwe soorten. Maar er zijn ook de traditionele soorten. Zo is de chagoi nog steeds een zeer gewilde soort.

Vijvercentrum De Scheper probeert echter ook steeds te vernieuwen en onze klanten te verrassen met een mooi en divers aanbod! Lees hier meer over koisoorten.

Het houden van koi vissen

In Nederland zijn deze vissen de laatste decennia zeer populair geworden. Als u deze vijvervissen in uw vijver wilt gaan houden, dient u er rekening mee te houden dat deze soort een scholenvis is. U dient er dus altijd meerdere te houden.

Aan het houden van koi zijn echter wel eisen verbonden. Speciaal koivoer om de vissen goed op kleur te houden en goed te laten groeien is essentieel.

Een standaard vijver en daar deze relatief dure vissen in houden gaat bijna altijd gepaard met problemen. Een koi vijver biedt daarom uitkomst. Vooral de waterkwaliteit speelt bij koi’s een belangrijke rol. Een goede vijverfilter is dus een absolute must.

De waterkwaliteit dient optimaal te zijn. Dit betekent dat u moet proberen om een aantal waterwaarden goed in de gaten te blijven houden

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Ideale waterwaarden voor koi

 • PH-waarde geeft de zuurtegraad van het water aan. (optimaal is deze vissen als de waarde tussen 7,0 en 8,5 ligt)
 • GH-waarde geeft de hardheid van het water aan. (Ideaal is een waarde tussen 10 en 15)
 • KH-waarde geeft de carbonaathardheid aan. De KW-waarde dient als stabilator voor de PH waarde. (Ideaal waarde ligt tussen 6 en 10)
 • NO2-waarde (Nitriet) dient zo laag mogelijk te zijn. Bij een waarde hoger dan 0,15 mg/liter komt men in de gevarenzone. Bij waarden hoger dan 0,50 mg/liter dient men direct minimaal 50% van het water te verversen).
 • NO3-waarde (Nitraat) dient niet hoger te zijn 50mg/liter) Meestal duiden hogere waarden op een te hoog visbestand of dat men teveel voert. Voeding matigen is dus het devies indien men te hoge nitraatwaarden blijft meten. Waterverversing zal de nitraatwaarden doen verlagen.
 • Ammoniak NH4 dient ook minimaal te zijn. Vooral bij pas opgestarte vijvers kan deze waarde tot problemen leiden. Een waarde tussen 0,2 en 0,5 kan al dodelijk zijn voor koi. Indien NH3 wordt gemeten, dient het water direct met minimaal 50% te worden ververst. Indien u een ammoniak vergiftiging constateert, dient u ook direct te stoppen met voeren van de vissen.

Vijvercentrum De Scheper biedt u de mogelijkheid om de waarden van uw vijverwater in te sturen, waarna wij u van een gepast advies kunnen dienen.

Vijver watertesten

Koi ziektes en medicijn gebruik

Als u koi’s gaat houden is er ook kans dat u een keer te maken gaat krijgen met een of meerdere zieke vissen. Vijvercentrum De Scheper werkt nauw samen met Dr. Maarten Lammens.

In veel gevallen kunnen wij u echter ook direct helpen. Het is natuurlijk vervelend als u met een typisch koi ziekte te maken heeft. Over het algemeen is een zieke vis goed te behandelen, al dan niet met medicijnen.

Het controleren of u te maken heeft met een typische ziekte voor dit soort vijvervissen is overigens wel iets wat regelmatig dient te gebeuren. Naast ziektes kunnen zich ook andere problemen voordoen zoals huidproblemen die uiteindelijk weer vervelende wondjes kunnen veroorzaken.

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met de echte koidokter, Maarten Lammens.

Verzorging koi

Om koi gezond te houden, is het belangrijk om een stabiele schone en goed beluchte vijver te onderhouden met voldoende filtratie en beluchting.

Om koi’s op de juiste manier te houden is het noodzakelijk dat u de juiste omstandigheden creëert voor de koi. U moet ervoor zorgen dat de vijver groot genoeg is ten opzichte van het aantal koi dat u wilt houden. Koi hebben namelijk een bepaalde omgevingsruimte nodig om gezond te blijven en te groeien.

Ook is het bij een koi-vijver zeer belangrijk dat u het juiste filter-systeem aanschaft. Zodra u ook maar één koi in uw vijver wilt houden heeft u een totaal ander filtersysteem nodig dan bijvoorbeeld bij een siervijver met alleen maar siervissen zoals goudvissen. Dit omdat koi veel meer ontlasting uitwerpen dan andere siervissen. Waardoor er veel meer afvalstoffen in het water komen die goed gefilterd moeten worden om zo de waterkwaliteit stabiel te houden en de koi gezond te houden.

Daarnaast kunt u geen vijverplanten houden in een koi-vijver. Een koi wil van naturen voedsel zoeken op en in de bodem waardoor het met zijn neus door bodemmateriaal gaat wroeten en daarmee alles stuk maakt en op woelt. Dit maakt de vijver vies en troebel, en de koi zal er in een korte tijd voor zorgen dat u geen plant meer over hebt. Daarom dan ook dat een koi in een koi-vijver gevoerd moet worden.

Koi zijn omnivoor en zullen een verscheidenheid aan voedingsmiddelen eten. Het meest gebruikelijke is koi-voer. Dit heeft u in alle soorten en maten waaronder koi-korrels, koi-pellets en levende of gedroogde insecten.

Goede mooie gezonde koi’s hebben ook goed en gezond voer nodig en daarbij nog de juiste hoeveelheid op het juiste moment. Goede kwaliteit koi-voer zorgt voor een betere verteerbaarheid wat weer zorgt voor minder vervuiling in de vijver, minder vis-ontlasting is ook minder vijververvuiling. Dit helpt dus indirect voor een betere vijver-waterkwaliteit en een betere vijver-waterkwaliteit zorgt voor minder algengroei in de vijver. Wat op zijn beurt zorgt voor een heldere vijver. Dus koi-voer van goede kwaliteit zorgt op langer termijn voor minder werk aan uw vijver en niet alleen gezondere vijvervissen maar ook gezonder en helderder vijverwater.

In de meeste gevallen kiezen koi-liefhebbers voor koi-voer in de vorm van een korrel. Voor koi’s is het van belang dat de soort visvoer goed van kwaliteit is. Een koi moet namelijk veel soorten voedingsstoffen binnenkrijgen om gezond te blijven en ook mooi te blijven. Mooi van kleur en mooi van body. We hebben koi voer dat u in de zomer kunt voeren en we hebben koi voer dat u in de winter kunt voeren. Het verschil is dat wintervoer vaak zinkt en er weinig energiewaarde in zit. Aangezien een koi in de winter veel stil ligt en geen energierijk voer mag hebben omdat de vertering ook zeer traag is.

Want er zit een verschil tussen de voedingsstoffen en hoeveelheid die koi’s nodig hebben in de zomer en in de winter. Koi’s zijn koudbloedige en onder de 10 °C neemt de activiteit van koi’s aanzienlijk af. Hiermee neemt ook hun energie af dus wordt hun voedselbehoefte minder. Belangrijk is dan om wintervoer voor koi’s te nemen omdat hier een verlaagde energiewaarde in zit. Ook zitten hier stofjes in die de weerstand van de koi verbeteren. Voor wintervoer geldt dat je dit een keer per dag mag voeren en alleen voeren als de koi zwemt met een temperatuur boven de 4 graden. Bovendien moet het voer binnen 3 minuten worden opgegeten.

Want de hoeveelheid op het juiste moment is ook belangrijk. Als de koi’s het niet op kunnen verteert het voedsel in het water wat weer zorgt voor troebel vijverwater en draadalg in de vijver. Het beste kun je de koi een zodanige hoeveelheid geven dat ze het binnen 3 minuten op eten. Blijft er toch nog koi-voer liggen op de vijver na 5 minuten dan kun je dit beter uit de vijver scheppen met een vijverschepnet.

Er zijn voerautomaten die u af kunt stellen per seizoen op tijdstip en hoeveelheid. Maar meestal beleefd een koi-liefhebber nou juist veel plezier aan het handmatig voeren van de koi’s. Want het leuke aan koi is dat u ze vaak gemakkelijk handtam kunt maken. En wat is er nu mooier dan genieten van deze fascinerende pracht wezens die gracieus in uw vijver zwemmen. Ze zijn niet voor niks een statussymbool dat de verbeelding van mensen al eeuwenlang hebben gevangen. Ze stralen balans uit en dit geeft rust om naar te kijken. Of je nu een doorgewinterde koi-houder bent of net begint, deze vissen zullen zeker vreugde en schoonheid brengen in uw tuin.

Koi soorten

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies!