Reiger verjagen bij de vijver ? Als u bezoek krijgt van deze, overigens prachtige, vogel is de kans groot dat de vijver wordt leeggevist. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Maar als de reiger uw (dure) vijvervissen als maaltijd gaat gebruiken,  is de lol van een bezoek van de reiger er zo af.

Om dat te voorkomen kunt u natuurlijk ook een vijvernet gebruiken. Esthetisch is dit echter minder fraai. Bovendien als u kleine vissen in de vijver heeft zal de reiger toch de vissen kunnen pakken. U verjaagt de reiger er in ieder geval niet mee.

Reiger verjagen bij de vijver !

Een reiger is een echte viseter. Vaak zien we hem langs de waterkant rustig kijkend naar zijn omgeving. Uiteindelijk is hij altijd op zoek naar voedsel. Zeker in de tijd dat reigers jongen hebben, zullen ze er alles aan doen om deze groot te brengen.

Velda Laser Guard – Koop dit product op onze webshop !

Veel vijverbezitters zien reigers dan ook als een ongewenste gast. De reiger verjagen is noodzakelijk omdat anders uw visbestand kleiner zal worden. Wat kunnen we er nu eigenlijk tegen doen ?

Als u de reiger bij de vijver gesignaleerd heeft wordt het tijd om maatregelen te nemen. Daarbij moet u weten dat de reiger een beschermde vogel is. De reiger verjagen is de enige manier. Vangen en of doden is dus verboden.

Er zijn echter middelen beschikbaar waardoor het de reiger moeilijker gemaakt worden uw vijver leeg te vissen. Daarbij moet u dan denken aan middelen om de reiger bij de vijver af te schrikken. Een reiger verjagen door reigerschrik is een zeer effectieve manier.

Manieren om de reiger bij een vijver te verjagen ?

Er zijn een aantal manier waarop u een reiger bij een vijver kunt verjagen. Een reiger afschrikken kan bijvoorbeeld met behulp van :

  • Een reiger verschrikker
  • Speciale reiger schrikdraad
  • Optische beveiliging met behulp van water, geluid of licht.

Bij ons vijvercentrum kunt u ‘reigerschrik’ of scarecrow aanschaffen. Dit product werkt op basis van een bewegingsmelder bij uw vijver. Het helpt dus ook tegen bijvoorbeeld katten bij de vijver. Op het moment dat er binnen het detectiegebied bewegingen worden gesignaleerd wordt een krachtige straal water in dezelfde richting gespoten.

Een reiger (maar ook bijvoorbeeld een kat) schrikt van de waterstraal en zal daarna opvliegen of wegrennen. Voorwaarde is uiteraard wel dat u de bewegingsmelder goed bij de vijver moet kunnen plaatsen voor een optimaal resultaat.

Ook de Velda Pond Guard is een product dat ongewenste bezoekers zal verjagen. De reiger wordt verjaagd door een ultrasoon geluid en door middel van lichtflitsen. Een reiger verjagen met Pond Guard kunt u direct via onze webshop bestellen. Geen verzendkosten en supersnel in huis.

Een andere effectieve manier kan reiger schrikdraad rondom de vijver zijn. Voorwaarde is daarbij wel dat ook de schrikdraad goed geplaatst wordt. Op het moment dat de reiger vijvervissen probeert te vangen uit uw vijver, dient de schrikdraad natuurlijk de reiger te raken, waardoor deze schrikt en wegvliegt. In de praktijk betekent dit dat u de schrikdraad op de juiste hoogte (25 centimeter) dient te plaatsen.

Vijvernetten tegen reigers

Ook een vijvernet kopen biedt uitkomst als u uw vijver wilt beveiligen tegen reigers. Nadeel bij dit systeem is echter dat het vijvernet ook vrij zicht op de vijver wegneemt. Bij het gebruik van vijvernetten tegen reigers wordt de hele aanblik van uw vijver verpest en is dus niet het systeem waarop menig vijver liefhebber op zit te wachten.

Als laatste kunt u denken aan het plaatsen van schermen langs de vijver. Met name voor koivijvers, die rechthoekig zijn, kan dit systeem goed werken. De hoogte van de schermen dient ook hier circa 25 centimeter hoog te zijn. Op deze manier wordt het de reiger bijna onmogelijk gemaakt over de vijverrand vissen uit de vijver te plukken. Het nadeel van schermen langs de vijver is natuurlijk dat u niet meer direct, vanaf de vijverrand, in de vijver kunt kijken.

Een reiger verjagen en op deze manier bescherming bieden aan uw vijvervissen kan dus wel.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren