Naast het feit dat een RVS waterval maken in uw vijver mooi kan zijn, zal deze tegelijkertijd ook een zeer nuttige functie kunnen verzorgen.

RVS waterval in de vijver : bewegend water

Met een vijver waterval maken zorgt u ervoor dat u water in beweging krijgt in uw vijver. Bij een goede opstelling van de waterval in de vijver kan deze zorgdragen voor watercirculatie in uw vijver. Door een goed watercirculatie in uw vijver te hebben zal in principe al het vijverwater ook daadwerkelijk in de vijverfilter of het oppervlakte water ook daadwerkelijk uw skimmer bereiken. Hierdoor wordt vuil afgevoerd op een natuurlijke manier.

RVS waterval

Een RVS waterval vijver maken zorgt voor bewegend water, hetgeen altijd leuk is om te bekijken. Het kabbelende watergeluid geeft rust en u de gelegenheid er volop van te genieten.

Zelf een vijver waterval maken

U kunt zelf eenvoudig een vijver waterval maken met behulp van bijvoorbeeld vijverfolie. Vijverfolie is makkelijk te verwerken zodat u op deze manier allerlei verschillende vormen aan de waterval kunt geven. Maar er zijn ook voorgevormde watervallen. Natuurlijk ben u daarmee iets minder flexibel bij de aanleg ervan, maar het systeem werkt op zich perfect.

RVS watervallen zijn er in diverse maten. Door de vorm van de RVS waterval krijgt u een mooie filmrol in de vijver. Wel is het belangrijk om te weten aan welke eisen u nog meer moet voldoen om de RVS waterval vijver optimaal te laten functioneren en hoe u een mooie filmrol krijgt.

De opvoerhoogte van de pomp en de capaciteit van de pomp, alsmede de slanglengte naar de RVS waterval vijver spelen hierbij een grote rol.

Als u een vijver waterval maakt met daarbij een reservoir, kunt u de waterval zelfs gebruiken als vijverfilter. In het reservoir plaatst u bijvoorbeeld grind of ander poreus gesteente waarvoor afval uit het vijverwater achterblijft in het reservoir.

Met behulp van een vijverpomp wordt het water naar het reservoir gepompt en als het reservoir volloopt met water wordt het overschot afgevoerd via een uitloop naar de vijver. Op deze manier heeft uw vijver waterval dus een dubbele functie en zal dit uw waterkwaliteit ten goede kunnen komen.

RVS waterval met LED verlichting

Als extra decoratie kunt u bijvoorbeeld een RVS waterval met led verlichting aanschaffen en plaatsen in uw vijver. Dit geeft ook ‘s-avonds een prachtig aanzien van uw vijver.

Ook in onze webshop vindt u RVS watervallen met ingebouwde led verlichting. Bekijk daar ons assortiment of kom een kijkje nemen in onze winkel in Oirschot.

Niagara waterval

Een veel verkocht model is de Niagara waterval. Niagara watervallen van het merk Ubbink worden in diverse maten aangeboden. Bovendien zijn sommige modellen uitgerust met ledverlichting zondat u ook ‘s-avonds van uw waterval in de vijver kunt genieten.

Alles Niagara watervallen zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS).

Zuurstofrijk water

Door het gebruik van een vijver waterval uitgevoerd in vijverfolie of gemaakt van RVS in uw vijver zal tegelijkertijd ook het zuurstofgehalte van uw vijverwater verhoogt kunnen worden. Door kleine hoogteverschillen in de waterval toe te passen zorgt u ervoor dat zuurstof aan het water wordt toegevoegd tijdens de uitstroom naar de vijver.

Op deze manier wordt een RVS waterval voor de vijver niet alleen fraai om te zien maar ook nog eens extra functioneel.

Bewaren