Terrasvijver

U bent op het juiste adres!

Een zwemvijver aanleggen in de eigen tuin is de laatste jaren steeds populairder geworden. Mede dankzij de verschillende wensen van klanten heeft Vijvercentrum De Scheper zich in de afgelopen 15 jaar kunnen ontwikkelen naar een bedrijf die professionele zwemvijvers aanlegt. In een zwemvijver is het idee als volgt:

U gaat een vijver bouwen waarin u ook gewoon kunt zwemmen. Op deze manier creëert u bijvoorbeeld een koi vijver met een zwembad. Natuurlijk kunt u ook andere vijvervissen in de zwemvijver houden. Iedere zwemvijver is weer uniek en af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Wij gaan dan ook graag de samenwerking met u aan!

Een zwemvijver aanleggen zorgt voor plezier en geeft tegelijkertijd leven in uw tuin. Zwemvijvers bevatten geen chemicaliën. Ook chloor wordt niet gebruikt. Puur natuur is het idee. De zwemvijver wordt gereinigd door bijvoorbeeld een combinatie van een vijverfilter en een plantenfilter.

Deze vorm van een vijver aanleggen vergt dus iets meer kennis en vaardigheden.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Een zwemvijver aanleggen in uw tuin betekent dat u optimaal kunt genieten

U wilt een zwemvijver aanleggen in uw tuin? Vijvercentrum De Scheper kan u perfect assisteren bij de uitvoering van uw plan. Wij zijn al meer dan 25 jaar specialisten in vijveraanleg. Na overleg met de klant maken we vrijblijvend een offerte voor u die we daarna zorgvuldig met u doornemen. Ook zullen we samen uitgevoerde projecten gaan bekijken, zodat u een indruk krijgt van de mogelijkheden.

Vijvercentrum De Scheper is specialist in de uitvoering van het aanleggen van zwemvijvers. Een zwemvijver aan laten leggen door ons bedrijf betekent optimaal plezier van uw droom die werkelijkheid is geworden!

In ons vijvercentrum kunnen wij u vele voorbeelden laten zien van projecten die wij de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. Ook kunnen wij u uitgebreid voorlichten ten aanzien van materiaalgebruik. Zo kunt u bijvoorbeeld een zwemvijver aanleggen in;

Als u plannen heeft om zelf de zwemvijver aan te gaan leggen kunt u natuurlijk alle benodigde materialen hiervoor in ons vijvercentrum in Oirschot bekijken en aanschaffen. Of kijk gerust eens rond op onze webshop Vijverwinkel.com in de categorie zwemvijver aanleg.

– Een frisse duik in een natuurlijke zwemvijver– Onderhoud van een zwemvijver– Vijverstofzuiger om het helemaal schoon te houden– De voordelen van een zwemvijver– Zwemvijver: een lust voor het oog– De zwemvijver verwarmen bij koelere zomers & prijs of kosten van een zwemvijver

Een frisse duik in een natuurlijke zwemvijver

Stelt u zich eens voor om in een warme zomer een frisse duik in uw natuurlijke zwemvijver te nemen! Samen genieten met vrienden en familie van uw aangelegde zwemvijver, of juist de rust opzoeken bij uw zwemvijver en met een goed boek de avond weglezen.

Een zwemvijver aanleggen in uw tuin betekent dat u op vele manieren kunt genieten. U bepaalt helemaal zelf hoe uw zwemvijver eruit kan komen te zien. Vijvercentrum De Scheper in Oirschot helpt u graag bij het realiseren van uw plannen.

De mogelijkheden enorm, u kunt zelf in een vrijblijvend gesprek aangeven hoe uw droomplaatje er uit zou moeten zien. Wij beschikken over alle expertise voor wat betreft het ontwerpen, adviseren en kunnen natuurlijk de zwemvijver aanleggen. Zo wordt het maken van een zwemvijver wel erg gemakkelijk.

Onderhoud van een zwemvijver

Om de zwemvijver na het aanleggen helder en schoon te houden kunt u een filtersysteem met bijbehorende vijverpomp en een zogenaamde UVC unit gebruiken. Het onderhoud van een zwemvijver kan enorm meevallen als u bij de voorbereiding en planning rekening houdt met een aantal factoren.

Naast een goed vijverfiltersysteem kunnen oppervlakte skimmers ervoor zorgen dat op de zwemvijver vallend bladafval niet naar de bodem zakt, maar keurig wordt afgevangen door de aangebrachte skimmer.

Vijverstofzuiger om het helemaal schoon te houden

Bij een zwemvijver kunt u overwegen om ook een vijverstofzuiger te kopen. Met een vijverstofzuiger, die u overigens ook bij ons kunt huren, kunt u de bodem van de zwemvijver perfect reinigen. Ingewaaid zand en bladafval, alsook kleine takjes worden op deze manier uit de zwemvijver verwijderd.

Bij het aanleggen van een zwemvijver dient u natuurlijk ook rekening te houden met het onderhouden van de zwemvijver. Wij kunnen op maat adviseren bij de aanleg van uw zwemvijver plannen.

De voordelen van een zwemvijver

Als u altijd al een zwemvijver in uw tuin had willen aanleggen hebben maar bijvoorbeeld tegelijkertijd twijfelt over een zwembad, dan is een zwemvijver dus de ideale oplossing. Een zwembad en vijver in één! Er zitten nogal wat voordelen aan zwemvijvers:

 • Combinatie mogelijk van zwembad en vijver
 • Natuurlijk te verwarmen
 • Geen gebruik van chemicaliën
 • Pret voor u en uw kinderen
 • Mogelijkheid tot het houden van bijvoorbeeld koi

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Zwemvijver: een lust voor het oog

Een strak gevormde zwemvijver aanleggen kan een pronkstuk in uw tuin worden. Natuurlijk kan de zwem vijver ook in deze strakke vorm worden aangelegd. Zeker als u de vijver in combinatie met een mooie bloeiende plantenvijver gaat gebruiken kunnen deze vijvers het hele jaar door een lust voor het oog zijn.

De diepte van de vijver zal doorgaans tussen de 150 en 200 centimeter diep zijn. Op deze manier worden grote temperatuur schommelingen voorkomen. Deze diepte heeft u ook nodige om rustig uw ‘baantjes’ te zwemmen in uw vijver.

Desgewenst kunnen in een zwemvijver ook vissen worden gehouden. Als u besluit om bijvoorbeeld koi in uw vijver te gaan houden dient u wederom rekening te houden met een optimale vijverwater kwaliteit. Daarbij is het biologisch filtreren van uw vijver eigenlijk noodzakelijk. Het plantengedeelte van de vijver zorgt naast zuivering voor een fraai geheel.

De zwemvijver verwarmen bij koelere zomers

Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om bij kouder weer de zwemvijver perfect te verwarmen. Een zwemvijver verwarmen kan het gebruik zeker prettiger maken. U kunt dit bij uw voorbereiding van uw plannen meenemen.

Een zwemvijver verwarming kan dus erg gemakkelijk. De meeste vijververwarming installaties zijn voorzien van een thermostaat, waardoor u makkelijk de temperatuur van het zwemwater kunt instellen.

Prijs of kosten van een zwemvijver

De kosten van een zwemvijver zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Over het algemeen verschilt de prijs van zwemvijvers behoorlijk veel van de kosten voor de aanleg van een normale tuinvijver. De kosten van een zwemvijver zullen duurder uitvallen in verband met de filterinstallatie.

Toch kunnen ‘standaard’ materialen zoals bijvoorbeeld Oase vijverpompen ingezet worden bij de aan van een zwemvijver.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.