Top 5 beste luchtpompen

Voor iedereen is het verschillend welke luchtpomp het beste bij de vijver past. Denk hierbij aan de capaciteit en het geluidsniveau van de luchtpomp. Wij hebben onze keuze van de beste top 5 hier op een rijtje gezet. Desalniettemin moet het passen bij uw vijver.

1. Oase AquaOxy 2500

De AquaOxy luchtpomp is een geluidsarme pomp dit omdat de behuizing gemaakt is van gietijzer. Gietijzer heeft de eigenschap om geluid te absorberen waardoor de luchtpomp niet alleen robuust en degelijk is en daarbij regenbestendig is, maar ook een stuk stiller dan andere luchtpompen van de zelfde capaciteit. Het is een duurzame luchtpomp door zijn motor van hoge kwaliteit. Bovendien is de luchtpomp energiezuinig wat op langereduur scheelt in de portemonnee. Deze pomp wordt niet geleverd met luchtslangen en luchtstenen. Op de luchtuitlaat past een luchtslang van 9 mm tot 20 mm. Voor een optimale beluchting raden wij een langwerpige luchtsteen aan.

+ Robuuste motor van hoge kwaliteit

+ Geluidsarme motor

+ Eenvoudig en comfortabel te bedienen

+ Energiezuinig

+ Geschikt om buiten te plaatsen

+ Capaciteit zelf regelbaar

+ Kan gebruikt worden voor vijvers tot 25 m2

Wordt niet geleverd met luchtslangen en luchtstenen

 
 

2. Silenta Outdoor Pro 1800

De Silenta Outdoor pomp is bestand tegen regenwater en staat naast de vijver. De luchtslang voert zuurstof naar de luchtsteen die in de vijver hangt. In de vorm van luchtbellen wordt de zuurstof afgegeven aan het vijverwater. Tegelijkertijd voeren de bellen schadelijke gassen af die zich in de diepere waterlagen bevinden. Zo voorkom je verstikking van het microleven en de vissen in de vijver. De luchtpomp met robuuste behuizing heeft een laag geluidsniveau en lange levensduur.

+ Geluidsarm

+ Geschikt om buiten te plaatsen

+ Inclusief vezelversterkte luchtslang

+ Inclusief grote luchtsteen

+ Lange levensduur door robuuste behuizing

Kan maar tot een capaciteit van 7 m2

 

 
 

3. FujiMAC Eco 60

Zeer efficiënte en duurzame vijverluchtpomp. De Fujimac Eco luchtpomp is ontwikkeld en vervaardigd in Japan. Deze compacte luchtpompen zijn zeer stil, geluidsniveau is tussen 32 dB (het kleinste model) en 41 dB (het grootste model). Deze luchtpomp is energiezuinig en produceert weinig interne warmte wat de duurzaamheid van de membranen uit synthetisch rubber (EPDM) verlengd.

+ Zeer stille luchtpomp

+ Energie zuinig / zeer laag stroomverbruik

+ Duurzaam doormiddel van weinig interne warmte

Wordt niet geleverd met luchtslangen en luchtstenen

Niet geschikt om buiten te plaatsen

 

 

 

 

4. Oase AquaOxy 500

Deze vijverbeluchting van Oase biedt u vijverwater de gewenste hoeveelheid zuurstof. Dit product beschikt over een geluidsarme en energie-efficiënte werking. De luchtpomp is makkelijk op te stellen door de lengte van de luchtslang dus is zeer variabel op te stellen. Hoewel de AquaOxy beschikt over een sterkte motor met UV bestendige behuizing dus ook geschikt is om buiten te plaatsen. Ook is de luchtpomp van Oase eenvoudig en gebruiksvriendelijk te bedienen. Met de AquaOxy 500 is het zuurstofgehalte van u vijver altijd op peil. Daarnaast wordt dit product geleverd inclusief luchtstenen en een extra membraanset. Als laatste heeft de Oase AquaOxy 500 een capaciteit van 500 l/h. Hierdoor is de luchtpomp geschikt voor vijvers tot 5 m².

+ Geluidsarm

+ Sterke motor

+ UV bestendige behuizing, geschikt om buiten te plaatsen

+ Complete set inclusief beluchtingsslangen en beluchtingsstenen

+ Inclusief extra membraanset voor vervanging

Capaciteit is niet regelbaar

Kan maar tot een capaciteit van 5 m2

 


5. VijverTechniek Luchtpomp Set AP-50

VijverTechniek Luchtpomp Set AP-50 is ondanks zijn geringe afmeting een luchtpomp met hoge luchtopbrengst. De luchtpomp heeft een capaciteit van maximaal 330 liter per uur. Hiermee is deze luchtpomp geschikt voor maximaal 2.500 liter vijverwater. Ook is de AP-50 zeer geschikt voor aquariums en quarantainebakken. De luchtpomp wordt geleverd inclusief 2 x 5 meter luchtslang. Ook worden er 2 luchtstenen meegeleverd.

+ Compact maar met een hoge luchtopbrengst

+ Zeer geschikt voor kleine vijvers, aquariums en quarantainebakken

+ Inclusief 2 luchtslangen

+ Inclusief 2 luchtstenen

+ Capaciteit regelbaar

Niet geschikt om buiten te plaatsen

Kan maar tot een capaciteit van 2,5 m2