Troebel water of een groene vijver en nu?!

Je vijver is jouw juweeltje in het groen. Je wil graag dat het glanst en sprankelend je tuin laat schitteren! En als u dan groen water in de vijver heeft wordt u daar niet gelukkig van, begrijpelijk.

Als de waterkwaliteit in balans is, is de vijver helder, zijn de vissen gezond en gelukkig, groeien de waterplanten, ofwel is de gehele biotoop in evenwicht. Is de waterkwaliteit uit balans krijgt u een troebele vijver door draadalg, kunnen uw vissen ziek worden en kunnen uw planten niet groeien waardoor ze afsterven wat weer te veel stikstof veroorzaakt en nog verder het biologisch proces verstoord. Maar wat zijn nou precies de factoren die ervoor zorgen dat het water in balans is?

Er zijn drie belangrijke factoren voor een goede waterkwaliteit;

Om uw vijver helder en gezond te houden en uw biotoop in de vijver optimaal in balans te houden zult u moeten blijven observeren wat de invloeden zijn op uw waterkwaliteit en zult u hier vervolgens op moeten anticiperen. Dit doormiddel van het regelmatig testen van het water op bepaalde stoffen. Dit kunt u heel gemakkelijk zelf doen met een watertest of kunt u ook door ons laten doen door langs te komen met een potje vijverwater dan testen wij het voor u. Met deze test kan er gezien worden welke stoffen de vijver te kort komt of nou juist te veel heeft. Hiervoor kunnen er stoffen worden toegevoegd waardoor de vijver weer terug in balans komt. Door het water op de juiste manier te behandelen kun je het biologisch evenwicht het gehele jaar door blijven ondersteunen.