Vijverfilter set

Vijverfilter set kopen is voordeliger

Als u overweegt om een vijverfilter set te gaan kopen voor uw vijver, koopt u vaak een totaal oplossing. Een vijverfilter set bestaat meestal uit de volgende onderdelen.

 • Vijverfilter
 • Vijverpomp
 • UV-filter
 • Slang
 • Koppelingen

Door een complete set te kopen is dit vaak goedkoper dan alles los van elkaar aan te schaffen. Ook bij Vijvercentrum De Scheper is het natuurlijk mogelijk om een vijverfilter set te kopen. Lees hieronder verder.

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Ga voor kwaliteit

Er zijn grote prijs en kwaliteitsverschillen. Goedkoop is ook hier meestal duurkoop. A-merken (en goede B-merken) bieden meestal uitstekende garantie en service. Bij een mooie vijver aanleggen is het belangrijk dat de vijverfilter installatie ook perfect werkt.

Bij de bepaling van ons assortiment vijverfilter sets letten we hier nadrukkelijk op. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat onze sets van prima kwaliteit zijn. Onze klanten profiteren maximaal van service en garantiebepalingen van onze leveranciers.

– Capaciteit vijverfilter– Ingebruikname vijverfilter– Breed assortiment vijverfilter sets

Capaciteit vijverfilter

De capaciteit van de filterset wordt bepaald door diverse factoren. Naast natuurlijk de grootte en inhoud van uw vijver is het ook belangrijk na te denken wat u uiteindelijk in de vijver wilt houden. Heeft u een koivijver is waterkwaliteit erg belangrijk. Koi vragen om een perfecte verzorging. Zorg er dus voor dat de capaciteit altijd (meer dan) voldoende is.

Vijver met planten

Als u een vijver met vijverplanten heeft zal er in de regel ook meer kans op vervuiling zijn. Als er ook nog eens een redelijke visbezetting in de vijver gehuisvestigd is, dient de vijverfilter set hierop afgestemd te zijn.

Rekenvoorbeeld

Stel een set heeft een bepaalde capaciteit. De vijverpomp kan bijvoorbeeld 10.000 liter per uur uit de vijver halen en naar de vijverfilter voeren. Als u een redelijke vijverbeplanting en visbezetting heeft in de vijver moet u rekening houden dat door deze bezetting een optimale vijverfiltratie plaats zal vinden als de vijver ca. 2.500 liter inhoud heeft.

Met andere woorden de capaciteit van 10.000 liter per uur halveert 2 keer met de hierboven beschreven bezetting voor een perfecte heldere vijver.

Ingebruikname vijverfilter

Zoals ook elders op onze website te lezen dient ook een vijverfilter set opgestart te worden. Meestal gebeurt dit door middel van het toevoegen van vijverbacteriën. Door bacteriën toe te voegen aan de vijverfilter, versneld u het reinigingsproces in uw vijver.

Meestal dient dit te gebeuren bij een nieuwe vijver. Daarna worden vijverbacteriën elk voorjaar toegevoegd om de vijverfilter set op te starten voor een nieuw vijverseizoen.

Breed assortiment vijverfilter sets

Vijvercentrum De Scheper heeft een zeer volledig en breed assortiment filtersets op voorraad. Uiteraard is het ook mogelijk om deze producten gemakkelijk online te bestellen en snel in huis te halen, via Vijverwinkel.com. Wij zijn onder andere dealer van:

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen, trends en ontwikkelingen op vijvergebied? Schrijf u HIER in