Vijverfilter set kopen is voordeliger

vijverfilter setAls u overweegt om een vijverfilter set te gaan kopen voor uw vijver, koopt u vaak een totaal oplossing. Een vijverfilter set bestaat meestal uit de volgende onderdelen.

  • Vijverfilter
  • Vijverpomp
  • UV-filter
  • Slang
  • Koppelingen

Door een complete set te kopen is dit vaak goedkoper dan alles los van elkaar aan te schaffen. Ook bij Vijvercentrum De Scheper is het natuurlijk mogelijk om een vijverfilter set te kopen.

Ga voor kwaliteit

Er zijn grote prijs en kwaliteitsverschillen. Goedkoop is ook hier meestal duurkoop. A-merken (en goede B-merken) bieden meestal uitstekende garantie en service. Bij een mooie vijver aanleggen is het belangrijk dat de vijverfilter installatie ook perfect werkt.

Bij de bepaling van ons assortiment vijverfilter sets letten we hier nadrukkelijk op. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat onze sets van prima kwaliteit zijn. Onze klanten profiteren maximaal van service en garantiebepalingen van onze leveranciers.

Capaciteit

De capaciteit van de filterset wordt bepaald door diverse factoren. Naast natuurlijk de grootte en inhoud van uw vijver is het ook belangrijk na te denken wat u uiteindelijk in de vijver wilt houden. Heeft u een koivijver is waterkwaliteit erg belangrijk. Koi vragen om een perfecte verzorging. Zorg er dus voor dat de capaciteit altijd (meer dan) voldoende is.

Vijver met planten

Als u een vijver met vijverplanten heeft zal er in de regel ook meer kans op vervuiling zijn. Als er ook nog eens een redelijke visbezetting in de vijver gehuisvestigd is, dient de vijverfilter set hierop afgestemd te zijn.

Rekenvoorbeeld

Stel een set heeft een bepaalde capaciteit. De vijverpomp kan bijvoorbeeld 10.000 liter per uur uit de vijver halen en naar de vijverfilter voeren. Als u een redelijke vijverbeplanting en visbezetting heeft in de vijver moet u rekening houden dat door deze bezetting een optimale vijverfiltratie plaats zal vinden als de vijver ca. 2.500 liter inhoud heeft.

Met andere woorden de capaciteit van 10.000 liter per uur halveert 2 keer met de hierboven beschreven bezetting voor een perfecte heldere vijver.

Ingebruikname

Zoals ook elders op onze website te lezen dient ook een vijverfilter set opgestart te worden. Meestal gebeurt dit door middel van het toevoegen van vijverbacterien. Door bacterien toe te voegen aan de vijverfilter, versneld u het reinigingsproces in uw vijver.

Meestal dient dit te gebeuren bij een nieuwe vijver. Daarna worden vijverbacterien elk voorjaar toegevoegd om de vijverfilter set op te starten voor een nieuw vijverseizoen.

Breed assortiment vijverfilter sets

Vijvercentrum De Scheper heeft een zeer volledig en breed assortiment filtersets op voorraad. Uiteraard is het ook mogelijk om deze producten gemakkelijk online te bestellen en snel in huis te halen. Wij zijn onder andere dealer van :

  • Oase
  • Velda
  • Auga
  • Pontec
  • Aquaforte

Bewaren