vijverstofzuigerMet een vijverstofzuiger kunt u uw vijverbodem gemakkelijk schoonhouden. Dit is ook precies de bedoeling van vijverstofzuigers. Een vijverstofzuiger kopen kan gemakkelijk zijn als uw vijver zich in een directe omgeving van bomen staat. Doordat regelmatig blad van de bomen valt, zal dit blad ook op het wateroppervlak van de vijver terecht komen.

Hoe werkt een vijverstofzuiger ?

Bladafval zal enige tijd blijven drijven. Een alternatief is natuurlijk een vijvernet gebruiken, maar veel mensen vinden dit niet mooi. Na enige tijd zal het blad gaan zinken naar de vijverbodem. Nu is een paar blaadjes bladafval op zich geen ramp. Als u 1 x per jaar dit verwijderd zullen er nog geen problemen ontstaan.

Maar als er regelmatig bladafval in de vijver komt en naar de vijverbodem zakt, kunt u wel problemen verwachten. Het bladafval zal uiteindelijk gaan rotten en dat proces kan ziektekiemen in uw vijver veroorzaken.

In dat geval is een vijverstofzuiger kopen en regelmatig gebruiken dus geen overbodige luxe. Het draagt direct bij aan de gezondheid van vissen en de toestand van uw vijver in zijn algemeenheid.

Naast bladafval zal ook ander klein afval zal perfect worden opgezogen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld :

  • Kleine takjes
  • Overtollig visvoer
  • Achterblijvende ontlasting van vijvervissen

Door het gebruik van vijver stofzuigers kunt u dit soort afval perfect verwijderen. Het grote voordeel is daarbij dat het afval in de vijver stofzuiger achterblijft, terwijl het gereinigd vijverwater weer terug kan stromen in de vijver. Uiteraard is dit niet noodzakelijk.

U kunt er ook voor kiezen om het opgezogen vuil en vijverwater bijvoorbeeld in een perk of border in uw tuin te laten uitstromen. Later vult u uw vijver bij met nieuw, schoon kraanwater. Op deze manier ververst u ook direct het vijverwater.

Oase vijverstofzuiger

Vijvercentrum De Scheper is officieel dealer van Oase. Dit Duits merk heeft vele vijverproducten in haar assortiment en marktleider op het gebied van vijverbenodigdheden.

Naast vijverstofzuigers is dit merk bekend van vijverpompen en vijverfilters. U kunt verzekerd van zijn dat Oase veel aandacht heeft besteed aan al haar producten om haar naam en kwaliteit te waarborgen. Op de meeste producten wordt 3 jaar garantie gegeven.

Een Oase vijverstofzuiger staat bekend om hun gebruikersgemak en kwaliteit. Ze zijn eenvoudig te bedienen en prima geschikt om vijverbodems schoon te maken. Op deze video ziet u de Oase Pondovac 4 vijverstofzuiger. Een goedkoper alternatief is de Oase Pondovac Classic

Kopen ?

Een vijverstofzuiger aanschaffen is verstandig als u regelmatig uw vijverbodem moet of wil gaan reinigen. Zoals gezegd is daarbij misschien van belang of er relatief veel bladafval of andersoortig klein afval regelmatig in de vijver terecht komt.

Het kopen van een vijverstofzuiger is dan zeker geen overbodige luxe en de gezondheid van uw vijver en vijvervissen ten goede komen.

Als u plannen heeft om een vijverstofzuiger aan te schaffen kunt u natuurlijk in ons vijvercentrum in Oirschot de meeste modellen zien. Ons assortiment kenmerkt zich door kwaliteitsproducten en dat geldt dus ook voor vijverstofzuigers die wij in onze winkel in Oirschot kunnen tonen.

Online is dat overigens zo geregeld.. Binnen enkele dagen wordt de vijver stofzuiger dan bij u thuis – zonder verzendkosten – afgeleverd. Uiteraard met dezelfde garanties en tegen een zeer concurrerende prijs.

In principe kunt u vijverstofzuigers gebruiken voor alle soorten vijvers :