Waarom past een zwemvijver bij jou?!

Verschillende soorten zwemvijvers

Je hebt verschillende soorten zwemvijvers. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat het een aanwinst is voor je tuin! Een genot om naar te kijken, een eyecatcher voor je gasten, een plek om samen te komen en te genieten met het gezin of nou juist om helemaal alléén even totaal tot rust te komen.

Een zwemvijver is een teken van balans tussen natuur en mens. Genieten van de natuur en één zijn met de natuur. Je totaal onderdompelen in de natuur en zijn schoonheid. Ofwel puur genieten maar dan wel bewust genieten!

Verkies jij natuurlijkschoon boven een zwembad met chemicaliën? Kom jij tot rust in de natuur? Ben jij graag bezig met het milieu en duurzaamheid? Ben je gesteld op al het groen in jouw tuin? Neem jij graag een frisse plons in de steeds hetere zomers? Of ben jij zelfs een fan van de Wim Hof Methode en maak je zelfs graag in de winter een frisse duik? Dan is een zwemvijver helemaal iets voor jou! Er zijn verschillende soorten zwemvijvers, kijk hieronder wat het beste bij jou past.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Zwemvijver mogelijkheden

Het verschil zit hem het meest in de waarde die je hecht aan de natuurlijkheid, helderheid en de continuïteit van het water. Hoe helderder je de vijver wilt hebben des te meer bemoeienis je zal moeten leveren aan de vijver. Je kunt ervoor kiezen een puur natuurlijke ecologische zwemvijver te nemen. Waardoor je de biotoop van de vijver grotendeels zijn eigen gang laat gaan en door minimale bemoeienis door bijvoorbeeld plantenfiltratie de vijver zuivert. Dit betekent wel dat er momenten bij zullen zijn dat het water troebel zal zijn wat dan weer bijgestuurd kan worden door bijvoorbeeld het toevoegen van goede bacteriën. Het andere uiterste is een Biopool. Dit is het meest verwant aan een zwembad alleen dan zonder chemicaliën. Deze variant heeft de meeste techniek en filtratie nodig en lijkt in zijn strakke vorm het meest op een zwembad. Maar hiertussen zitten nog meerdere mogelijkheden.

Wij maken onderscheid in 4 soorten basis zwemvijvers waarop nog vele mogelijkheden zijn om geheel naar eigen smaak te ontwerpen. Hierin wordt natuurlijk elk project uniek door zijn aanpassingen afgestemd op de wensen van de klant. De mogelijkheden zijn enorm! U kunt zelf in een vrijblijvend gesprek aangeven hoe uw droomplaatje er uit zou moeten zien. Wij beschikken over alle expertise voor wat betreft het ontwerpen van vijvers en zwemvijvers. Dit is onze specialisatie. Wij adviseren vrijblijvend en kunnen vervolgens het gehele project leiden en uitvoeren. Zie hieronder de diverse soorten zwemvijvers;

– Type 1 – De ecologische zwemvijvers– Type 2 – De natuurlijke zwemvijvers– Type 3 – De hybride zwemvijvers– Type 4 – De biopool– Natuur en techniek komen samen– Diepte van een zwemvijver– Oneindig veel mogelijkheden

Type 1 – De ecologische zwemvijvers

Dit type zwemvijver biedt een veelzijdige natuur ervaring, waarbij slechts een minimum aan techniek komt kijken. Daarnaast is er aanvullend de mogelijkheid om gebruik te maken van een waterval of waterattractie voor een rijkere ervaring. Er is een grote variëteit aan Flora en Fauna te vinden in en om de vijver. Over het algemeen is het water helder door de UV-C en het plantenfilter (helofytenfilter). Het gebruik van bacteriën voor zwemvijvers wordt aangeraden voor een optimale waterkwaliteit te houden.

Type 2 – De natuurlijke zwemvijvers

Ook dit type zwemvijvers wordt benadrukt door de natuurgetrouwde ervaring. Aanvullend aan het vorige type zwemvijvers wordt hierbij veel vervuiling die in de vijver komt door goed weg gewekte techniek verwijderd. Bloesem en blaadjes uit de omgeving worden middels een skimmer en bodemafvoer aan het zwemgedeelten onttrokken. Dit vermindert het onderhoud en zorgt voor schoner water. De vervuiling wordt verzameld in een zeef of spoelt automatisch weg naar een hemelwaterafvoer.

Type 3 – De hybride zwemvijvers

Aanvullend op de ecologische vijver wordt hier met aanvullende techniek gewerkt. Door een extra vijverfilter kan het helofytenfilter kleiner worden. Om het water zo glashelder als maar mogelijk is te houden worden actief verontreinigingen uit het water gehaald en wordt gezorgd voor een maximale desinfectie. Door warmtepompen te gebruiken kan het water worden verwarmd. Zo kunt u nog langer genieten van uw zwemvijver.

Type 4 – De biopool

Dit type zwemvijver ziet er qua vormgeving uit als een traditioneel zwembad, maar onder de motorkap wordt gebruik gemaakt van filtertechniek voor de zwemvijver. Tevens worden voedingsstoffen van het water onttrokken of eventueel aangevuld door middel van hydrolyse of ionisatie. Type 4 zwemvijvers maken geen gebruik van plantenfilters. Er kan een zwembadrobot aan te pas komen om de bodem en wanden schoon te houden.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Natuur en techniek komen samen

Een heldere zwemvijver is in elk seizoen van belang. Omdat zeker te stellen, is het belangrijk dat het natuurlijke aspect wordt aangevuld met stukje techniek. De zwemvijver kan gereinigd worden door bijvoorbeeld een combinatie van een vijverfilter en een plantenfilter. Alle technische aspecten zullen worden weggewerkt, zodat er niets verloren gaat van het natuurlijke geheel. Zo krijgt u gezond en helder zwemwater, dat u uitnodigt voor een verfrissende duik.

De aanleg van een zwemvijver kan dan ook opgedeeld worden in twee gedeeltes. De onderverdeling bestaat uit het zwemgedeelte en de regeneratiezone. De reiniging ofwel de biologische filter, wordt ook wel de regeneratiezone genoemd. In de plantenfilter (helofytenfilter) worden de waterplanten gescheiden van het zwemwater, waardoor er geen plantresten in het water terecht komen. Deze scheiding vindt plaats onder water. Hierdoor oogt de zwemvijver ondanks de twee gedeeltes, toch als één geheel. Ook kan voor een romantische sfeer een gedeelte met waterlelies gedeelte gecreëerd worden.

Vijver techniek filter

Diepte van een zwemvijver

De diepte van een zwemvijver zal afhankelijk van uw wensen tussen de 140 en 200 centimeter diep zijn. Op deze manier worden grote temperatuurschommelingen voorkomen. Deze diepte heeft u ook nodig om rustig uw ‘baantjes’ te zwemmen in uw vijver.

Oneindig veel mogelijkheden

Wilt u een zwemvijver dat lijkt op een zwembad? Of nou juist een zwemvijver in een organische vorm die feilloos aansluit op uw tuin? Wilt u een waterval bij uw zwemvijver? Of een ingebouwde jacuzzi aan de rand van uw zwemvijver? Wilt u graag dat u zwemvijver natuurlijk overloopt van ondiep naar dieper? Of wilt u een trap in de vijver? Wilt u dat het er zoveel mogelijk oogt als een vijver? Of wilt u nou juist dat het oogt als een wellness-oord? Met een prachtige Zweedse sauna aan de rand van uw zwemvijver met een heerlijke vlonder over de vijver waar u een afkoelend plonsje kan wagen en in ligstoelen van alle rust en natuur te kunnen genieten? Ofwel oneindig veel mogelijkheden en we kijken graag met u naar uw wensen! Wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.