Vijverfolie

Vijverfolie is er in diverse soorten. Als u een vijver wilt aanleggen met vijverfolie dient u te weten dat er voor- en nadelen zijn bij het gebruik van PVC of EPDM. EPDM is een andere naam voor rubber. Bij het gebruik van folie bent u in principe zeer flexibel. In principe kunt u met vijverfolie elke soort vijver maken.

U kunt de vijver aanleggen in de vorm zoals u het graag wilt. Vijver folie is dan ook een veel gebruikt materiaal. U kunt de vijver zo groot maken als u wilt omdat folie zich gemakkelijk laat lijmen of lassen. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid dit product geheel op maat te leveren, dit noemen we een 3D liner.

U hoeft daarna alleen de folie nog aan te brengen. Lijmen en/of lassen van de folie is dan al gebeurd. Het op maat maken is vooral een kwestie van goed inmeten van de vijver. Ook daarbij assisteren wij u graag.

Lijmen of lassen houdt in dat u grote stukken aan elkaar verbindt en u daardoor dus grote stukken kunt gebruiken of makkelijker de folie in hoeken van de vijver kunt verwerken.

vijverfolie

Soorten

Er zijn diverse soorten :

  • Rubber of EPDM 
  • Plastic of PVC 

Vijvercentrum De Scheper is dealer van Ecolan. Rubber vijver folie is over het algemeen een stuk duurzamer dan PVC. PVC kan op termijn aan worden getast door zonlicht en uit gaan drogen, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Ecolan geeft ruime garantiemogelijkheden op haar producten.

Mochten er zich problemen voordoen tijdens of na de aanleg van de vijver, kunt u altijd op ons terugvallen. Ecolan staat voor kwaliteit. De vijver folie is gemaakt van duurzaam rubber en kan op maat worden geleverd. De verwachte levensduur van Ecolan rubber folie bedraagt 30 jaar. De levensduur van PVC is aanmerkelijk korter : 10 jaar.

Het verwerken is relatief een lastig werk. U wilt natuurlijk zo min mogelijk vouwen in de vijver.

Het leggen van vijver folie door Vijvercentrum De Scheper

Het leggen van de folie kan een knap lastig stuk werk zijn. Zeker als u in een vijver veel hoeken gaat gebruiken is het leggen van vijver folie geen leuk werkje. Exact meten van verschillende stukken lappen is dan een onderdeel van de voorbereiding.

Als dit meten te moeilijk is dan zal men vaak met leggen dezelfde problematiek tegenkomen. Wanneer u met vijver folie wilt gaan werken kan Vijvercentrum De Scheper u assisteren bij de berekening van de hoeveelheid vijverfolie en voor u natuurlijk ook een offerte maken wanneer u voornemens bent om het geheel door vijverspecialisten uit te laten voeren.

Of u nu een koivijver of zwemvijver wilt laten aanleggen met folie – De Scheper kan u adviseren en ontzorgen.

Vijverfolie kopen

Als u plannen heeft om vijverfolie te gaan kopen voor de aanleg plannen van een vijver, houdt dan rekening met diverse aspecten.

Rubber vijver folie is duurzamer en flexibeler te verwerken. Het is echter wel wat duurder ten opzichte van PVC.

Bent u voornemens om een vijver aan te leggen en wilt vijverfolie kopen ? Loop dan gerust bij ons binnen. Wij helpen u graag.

Vijverfolie op maat laten maken

Het is mogelijk om bij ons de vijverfolie geheel op maat te laten maken. U geeft ons daarvoor de afmetingen en dieptes van de vijver die u wilt gaan aanleggen.

Uiteraard ontvangt u van ons desgewenst een vrijblijvende offerte. Na opdrachtverstrekking zal de folie speciaal voor u op maat worden gemaakt. De ‘liner’ wordt kort daarna bij ons afgeleverd en u kunt deze bij ons ophalen. Verzenden kan ook, echter houdt dan rekening met (hoge) verzendkosten.

Vijverfolie lassen

Door folie te lijmen te lassen worden vouwen vermeden. Indien u exact weet hoe u uw vijver wilt gaan maken, kunnen alle stukken op maat worden gesneden en geleverd en kunnen daarna direct strak, dus zonder vouwen, worden aangebracht. De vouwen worden in feite vervangen door lasnaaden, waardoor de vijver direct al veel ‘strakker’ wordt. Afgemeten stukken folie worden aan elkaar bevestigd waardoor alleen een lasnaad zichtbaar zicht.

Vijverfolie repareren

Stel dat u onverhoopt toch problemen krijgt met de folie kan deze relatief makkelijk gerepareerd worden. Ecolan, producent van rubber folie, heeft speciale reparatieproducten in haar assortiment (op rubberbasis). Natuurlijk kunnen grote lekkage door middel van het inpassen van nieuwe stukken, gelijmd en derhalve gerepareerd worden. De garantie wordt verstrekt als de folie is gelegd conform de instructies.