Energie bespaar tips voor uw vijver

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet

Met de huidige energieprijzen proberen we overal waar kan energie te besparen. Dit kan meestal ook met uw vijver. Hieronder een aantal puntjes waar u bij uw vijver naar kunt kijken of het mogelijk is voor u om hierop energie te besparen. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Frequent onderhoud

Een van de belangrijkste dingen om uw vijver zo energiezuinig te laten lopen is toch wel frequent onderhoud. Door ophopende algen, versleten onderdelen of lampen die niet optimaal werken krijgt de techniek achter uw vijver veel weerstandverlies. Weerstandverlies zorgt ervoor dat uw techniek extra hard moet draaien om zijn gewenste doel te bereiken. Daardoor kost het extra energie. Op tijd uw vijverpomp reinigen met bijvoorbeeld pompcleaner. Op tijd uw lampen vervangen en uw filter reinigen zorgt voor zo minmogelijk krachtverlies, zo heeft u minder tegendruk en minder energieverbruik. Ook het vervangen van onderdelen in uw pomp of filter die versleten zijn helpt hierbij. Heeft u geen idee hoe u dit moet doen of wat u zou moeten vervangen neem dan contact met ons op.

– Verloop van het water– Regelbare vijverpompen– FM-Master
Vijver techniek filter

Verloop van het water

Ook de weg die het water van uw vijver aflegt via de pomp naar de filter en weer terug kan zorgen voor meer of minder weerstand. In de meest ideale situatie is de weg van het water via de PVC buizen en slangen, van de vijver via de vijverpomp naar de vijverfilter zo kort mogelijk en met zo min mogelijk knikken en bochten. Zo min mogelijk afstand en zo min mogelijk bochten zorgt voor minder weerstand. Maak dit zo kort mogelijke en recht mogelijk en u heeft minder weerstand en dus ook minder energieverlies.

Regelbare vijverpompen

Er zijn diverse soorten vijverpompen. Zo zijn er ook regelbare vijverpompen. Met een regelbare vijverpomp kunt u de capaciteit aanpassen aan het seizoen en de situatie. Hiermee bespaar je vooral in de koude wintermaanden als het vijverleven een stapje terug doet en zo ook de vijverpomp een standje lager mag enorm veel energiekosten. Er zijn zelfs pompen die automatisch de weerstand aanpassen aan de situatie om zo energiezuinig mogelijk te zijn. Hoe geavanceerder de regelbare pomp hoe nauwkeuriger je het verbruik kan monitoren en hierop kan anticiperen dus tevens ook hoe duurzamer en energiezuiniger. Heeft u nog geen regelbare vijverpomp dan kunt u overwegen om uw pomp toch te vervangen voor een regelbare vijverpomp. Deze zijn relatief prijziger dan een niet regelbare vijverpomp maar uiteindelijk met deze energieprijzen bent u voordeliger uit.

Er zijn ook nog een aantal pompen die niet regelbaar zijn maar wel weinig KW verbruiken. Of deze geschikt is voor uw vijver ligt geheel aan uw unieke situatie. Want deze pompen zijn niet geschikt voor alle soorten vijvers. Wilt u weten welke pomp het meest bij uw vijver past en het energiezuinigst is voor uw situatie, regelbare vijverpomp of een vijverpomp met lagere KW verbruik? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

FM-Master

Ook is het misschien mogelijk om in uw situatie een FM-Master te gebruiken en/of een controller waarmee u de huidige pompen en filters kunt regulieren. Een FM-master is een systeem wat u toevoegt aan uw techniek en wat uw techniek regelbaar maakt zelfs op afstand. Zo kunt u het verbruik van uw vijverpomp, vijverfilter en vijververlichting beter regulieren en controleren.

Elke vijver is uniek en elke vijver heeft andere aandachtspuntjes om het energiezuiniger te maken. Wilt u persoonlijk advies om uw energie verbruik van uw vijver om laag te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij ons vijvercentrum.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.