Energiezuinige vijverpomp

Bespaar tips op de vijverpomp

Een energiezuinige vijverpomp kan uw stroomverbruik fors verlagen. Het is natuurlijk belangrijk om bij aanschaf van een vijverpomp een energiezuinige vijverpomp aan te schaffen. Dit is overigens geen vijverpomp op zonne energie. Energiezuinige vijverpompen verbruiken nog steeds elektriciteit alleen erg weinig. Steeds meer leveranciers en producenten hebben tegenwoordig energiezuinige vijverpompen in hun assortiment.

Stel u wilt een vijver aanleggen – dan is het advies over zuinige vijverpompen wellicht bijzonder welkom.

Vijvercentrum De Scheper en Vijverwinkel.com bieden natuurlijk deze vijverpompen aan. Op deze manier kunnen wij u als consument ook adviseren ten aanzien van zuinige vijverpompen.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Het vermogen en energieverbruik van een vijverpomp

Wat is de capaciteit van een vijverpomp? Met andere woorden: wat is het vermogen van de vijverpomp. Vaak wordt dit aangegeven in het aantal liters dat de vijverpomp kan verplaatsen. Hieraan gekoppeld is vaak het energieverbruik van de vijverpomp. Dit wordt aangegeven als Watt per uur.

In de praktijk zal het vaak zo zijn dat capaciteit en verbruik van de pomp sterk met elkaar samenhangen. Energiezuinige vijverpompen onderscheiden zich daarin dat een zuinige vijverpomp in vergelijking met andere pompen (al dan niet van andere merken) minder Watt per uur verbruikt.

Een zeer energiezuinige vijverpomp zal dus relatief veel water verplaatsen in een uur tegen geringe kosten voor elektriciteit in vergelijking met andere vergelijkbare vijverpompen.

– Welke capaciteit vijverpomp heeft u nodig?– Wat is nu een energiezuinige vijverpomp?– Wat te doen met de vijverpomp in de winter?– Oase energiezuinige en regelbare vijverpompen
Vijverpompen

Welke capaciteit vijverpomp heeft u nodig?

Dit hangt sterk van de inhoud van uw vijver af. U dient dus te weten of te berekenen hoeveel inhoud de vijver heeft. De inhoud van de vijver bepaald u door de lengte x breedte x diepte te berekenen. De uitkomst geeft het aantal kubieke meters – m3.

Rekenvoorbeeld:

Stel de vijver is 4 meter lang, 2 meter breed en 1,50 meter diep. De inhoud van de vijver is dan : 4 x 2 x 1,5 = 12 m3 – oftewel 12.000 liter.

Om te berekenen welke vijverpomp u nodig heeft voor deze vijver dient u er rekening mee te houden dat de inhoud van deze vijver in 2 uur uit de vijver wordt gehaald en naar het vijverfilter wordt gebracht door middel van de vijverpomp. Hoe vaak een vijver per uur rondgepompt moet worden is afhankelijk van het soort vissen en het soort filtersysteem.

In bovenstaand voorbeeld heeft u dus een vijverpomp nodig die minimaal 6.000 liter per uur kan verwerken of verplaatsen.

 • In deze berekening is geen rekening gehouden met opvoerhoogten. Een opvoerhoogte voor een vijverpomp die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de uitloop naar een waterval zal inhouden dat u een hogere capaciteit nodig heeft!

Wat is nu een energiezuinige vijverpomp?

U kunt nu eenvoudig bepalen welke vijverpomp het meest zuinig omgaat met elektriciteitsverbruik. Door verschillende merken te beoordelen en te vergelijken is eenvoudig vast te stellen welke vijverpomp het zuinigst is.

We wijzen u wel op kwaliteitsverschillen bij de aanschaf van een energiezuinige vijverpomp! Er is nogal wat te kiezen voor de consument. De kwaliteitsverschillen van een energiezuinige vijverpomp hebben meestal betrekking op:

 • Garantiebepalingen
 • Geluid van de vijverpomp
 • Materiaalgebruik van het product
 • Mogelijkheden van het product

Wat te doen met de vijverpomp in de winter?

Regelbare vijverpomp

Een regelbare vijverpomp is een pomp waarvan u het stroomverbruik kunt reguleren. Daarom kunnen dit soort pompen ook gezien worden als energiezuinige vijverpomp. In feite verlaagd u de capaciteit van de vijverpomp en dit heeft uiteraard invloed op de energiekosten. Regelbare vijverpompen zijn uiteraard ook bij ons verkrijgbaar.

Een vijverpomp wordt meestal gebruikt op het diepte punt van de vijver. Aanzuiging op het diepste punt betekent dat in principe al het vijverwater wordt aangezogen en verplaatst naar bijvoorbeeld de vijverfilter.

Er zijn vijverliefhebbers die hun vijverfilter en vijverpomp in de winter niet gebruiken. Door de koude temperatuur zal immers biologische reiniging door middel van bacteriën minder gemakkelijk tot stand komen.

Daarnaast zal het vijverwater sneller kunnen afkoelen bij gebruik van een vijverpomp. Het is over het algemeen warmer op de bodem van de vijver dan kort onder het wateroppervlak van de vijver. Door het aanzuigen van de vijverpomp op het laagste punt in de vijver wordt hierin verandering gebracht.

Toch adviseren wij om uw vijverpomp in de winter gewoon aan te laten staan. Uitzetten kan, maar eigenlijk alleen als geen of zeer weinig vijvervissen in de vijver heeft. Wat natuurlijk wel kan is een regelbare energiezuinige vijverpomp op een lagere capaciteit te zetten. Wel is het verstandig de aanzuiging niet vanaf de bodem maar meer richting het oppervlakte te verplaatsen bijvoorbeeld middels satelliet of skimmer.

Hierdoor blijft het vijverwater in beweging en kan op deze manier de vijver ‘open’ gehouden worden bij vriezend weer. Door de inzet van regelbare vijverpompen wordt tegelijkertijd het energieverbruik van de vijverpomp lager.

Op deze manier heeft u dus nog meer plezier van uw energiezuinige vijverpomp.

Oase energiezuinige en regelbare vijverpompen

Oase is sinds jaar en dag het wereldmerk als het gaat om vijverproducten. Oase vijverpompen kenmerken zich door innovatie. Voor een energiezuinige vijverpomp kunt u bij Oase zeker slagen. Dit merk heeft inmiddels een heel scala energiezuinige vijverpompen in haar assortiment.

Oase Aquamax Eco Premium Vijverpompen – Regelbaar en energiezuinig!

Oase Aquamax Eco Premium pompen zijn leverbaar in diverse modellen. Deze serie innovatieve vijverpompen van Oase zijn regelbaar en energiezuinig!

Tip!
Een pomp met maximumcapaciteit van bijvoorbeeld 12.000 liter/uur gebruikt bij 8.000 liter/uur minder stroom dan een 8.000 liter pomp.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.