Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vijvercentrum De Scheper – Japan reis 2008

Lees hier onze Japan reis uit 2008

In november 2008 maakte Vijvercentrum de Scheper de reis naar Japan om een nieuwe koi selectie uit te kiezen. Benieuwd naar het verhaal? Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Vrijdag 14 november 2008 – Ogata here we come

Zo, mensen! Vandaag en morgen Ogata, dit is een heel karwei, met 3 man sterk zijn we alleen voor De Scheper gewoon 2 dagen bezig met scheppen, beoordelen, nog eens beoordelen, af en toe vissen terug doen, bowlen en dus nog eens beoordelen, foto’s maken en ga zo maar door!! Maar even iets anders, zoals ik jullie heb beloofd staan de Koi van Okawa helemaal op de site, gisteren stelde ik dat deze onder special offers staan, dat is ook zo, maar op de home pagina in het menu staan ze onder special Koi. Met prijzen en zoals beloofd MET film (zie details). Het was (voor mij) een heel werk! Maar zeker de moeite waard, ik hoop dat jullie er met plezier naar kijken!!

In de onderstaande reportage probeer ik een klein beetje uit te leggen hoe de Handpick bij Ogata altijd in z’n werk gaat! Het is er altijd hectisch en je moet zeer geconcentreerd beoordelen, ik doe dit zo al jaren bij Ogata, voor de jongens was dit weer een nieuwe ervaring, dan is het erg vermoeiend.

(Foto links) ’s morgens vroeg komt de vrachtwagen met nieuw geselecteerde Koi en worden de bowls met water gevuld.
(Foto rechts) De koi worden in verschillende bassins gelegd op niveau van kwaliteit.

En dan is het zelf selecteren, beoordelen, beoordelen en nog eens beoordelen. Is de koi op het eerste oog goed bevonden dan kan deze worden gebowld om vervolgens….. juist ja, weer beoordeeld te worden.

(Foto links) is de Koi goed bevonden dan kan de koi worden overgezet in de bowl ernaast.
(Foto rechts) daar vind de laatste beoordeling plaats, is het goed, dan op de foto, nummeren en vervolgens gaan de goed gekeurde Koi in afwachting van hun vliegreis op dieet in de voor De Scheper bestemde bassin. Ja, het valt soms echt niet mee om de juiste koi te selecteren!!

Hieronder zie je dan het resultaat van een dag selecteren, zo worden de Koi uiteindelijk gefotografeerd. Enkele bowls heb ik hier op de blog staan de rest worden samen met deze op het menu “Koi aanbod” geplaatst.

(Foto links) 2 Budo koromo en een Ai koromo
(Foto rechts) 2 Kikusui en een Yamatonishiki

(Foto links) 2 Chagoi en een Shiro utsuri
(Foto rechts) Hi utsuri

(Foto links) 2 Showa en een Doitsu Showa
(Foto rechts) 2 Doitsu Sanke en een Susui

En zo voor deze dag nog 6 bowls meer, schitterende Koi, allen tussen de 45-55cm, mooie body, leuke patronen, voor veel Koi vijvers echte aanwinsten!! Zoals ik al had aangehaald worden de Koi op “Koi aanbod” geplaatst, met o.a. hele mooie Goshiki, Asagi en nog veel meer! Dit ga ik morgen doen!! Terwijl de jongens nog een keer een dag mogen gaan selecteren, beoordelen, selecteren en nog eens beoordelen…. Ook voor mij was het een lange rit, Ik heb van half 2 ’s nachts tot ’s morgens half 5 aan de telefoon gehangen met de mannen, dus stop ik er nu ook mee. Blijf op de hoogte!! En wil je iets weten of vragen. Bel of mail me gerust!!

Tot morgen!

Giel.

– Zaterdag 15 november 2008 – De tweede dag bij Ogata– Zondag 16 november 2008 – Eindelijk nieuwe koi aanbod– Maandag 17 november 2008 – De ogata koi van zondag– Dinsdag 18 november 2008 – Terug uit Japan op naar de koireserveringsdagen– Kwaliteiten van koi– Nieuwe koi zijn binnen– De nieuwe vracht van Ogata– De filmpjes van onze hi quality momotaro koi– De 1ste editie van de koi reserveringsdagen

Zaterdag 15 november 2008 – De tweede dag bij Ogata

Ook vandaag hebben de jongens weer zeer geconcentreerd geselecteerd en beoordeeld, (getuige de lange telefoongesprekken over en weer met mij afgelopen nacht) de afwerking is deze keer echter iets minder, ik doel hier eigenlijk op het maken van de foto’s. Geen 3 maar 5 Koi per bowl, hierdoor duurt het veel langer voordat het water rustig is, (als het al rustig zou kunnen worden). Het resultaat daarvan is dat het moeilijk word om van deze foto’s een goed beeld te krijgen. De mannen mogen van mij dan ook morgen (zondag) op hun “vrije dag” terug om het nog maar eens te proberen, maar dan iets beter, zodat ik ze zonder probleem op “Koi aanbod” kan plaatsen. Het zijn echt wederom hele mooie vissen, de foto’s kunnen echter beter!

Hieronder zie je enkele bowlen die de mannen vandaag hebben geselecteerd. Maar goed, ik ben zelf ook niet helemaal foutloos want ik had jullie gisteren beloofd om de Koi van die dag vandaag op “koi aanbod” te presenteren. Dit lukt mij vandaag echt niet, het is nu zaterdag en erg druk in de winkel!! Misschien dat ik morgen een deel van de Koi van Ogata op Koi aanbod ga zetten (de jongens moeten morgen tenslotte ook overwerken), de rest zal maandag volgen!! Maandag gaan de mannen trouwens weer richting huis en zoals beloofd gaan ze dan nog even langs Yamatoya, ik ben benieuwd of we daar wat kunnen halen!! Kijk morgen eind van de dag maar eens op Koi aanbod!

Voor wat de Japanreis betreft tot maandag!!

Giel.

Zondag 16 november 2008 – Eindelijk nieuwe koi aanbod

Zo mensen, zoals beloofd staan de Koi van de eerste dag (vrijdag) bij Ogata nu op onze site onder Koi aanbod. Het was even puzzelen, maar je kunt ze toch heel goed bekijken. Hierbij een voorbeeld: Alhoewel dit een van de moeilijkste foto’s is om te beoordelen (want Koi 2 lijkt ook wel een Doitsu Showa, zo scherp als deze is afgetekend!), kun je de cijfers goed zien die op hun beurt weer corresponderen met de namen die er boven staan en de prijzen die er onder staan. Als je dan klikt op details dan word de foto vergroot voor meer duidelijkheid.

By the way, als je trouwens een keer klikt op de foto’s van deze pagina dan krijg je de foto ook vergroot op het scherm te zien. Morgen komen de Koi van afgelopen zaterdag (en zondag, lees; ”tweede dag bij Ogata”) op “Koi aanbod” te staan.

Tot morgen!

Giel.

Maandag 17 november 2008 – De ogata koi van zondag

Zo, daar zijn ze dan! Zoals beloofd hebben de jongens de Koi van zaterdag stuk voor stuk in beeld gezet, ze lijken op het eerste oog wat klein, ze hadden iets dichterbij genomen mogen worden, maar het is wel duidelijk en de Koi zijn allen tussen de 45 en de 50 cm!! Een enkeling is misschien iets kleiner, volgens de jongens, maar zeiden ze; “Er zijn er ook bij die iets groter zijn!” Daarom bepaal ik de prijs pas als ze aankomen, want transport (zeker met de duurdere Yen) is in dit geval heel bepalend voor de prijs! Gaan er 2,3 of 4 in een doos?? Dit heeft veel te maken met de grote van de Koi. Dus nog even wachten tot zaterdag want dan komt deze vracht van Ogata. Kijk op koi aanbod voor de Koi van zaterdag en zondag!

Ik kijk erg uit naar de Koi van Ogata, In de nacht van vrijdag op zaterdag worden de Koi van Ogata vrij gegeven op Frankfurt airport, waar ik ze zelf ga halen! Persoonlijk gezien ligt mijn hart bij de Go-Sanke en dan met name de Sanke. Zoals ik zelf altijd zeg, “Een Sanke is een mooie Kohaku met ietsje meer (het zwart in het patroon), een echte elegante dame”. De Momotaro-Koifarm is op dit gebied de absolute nummer 1!! Maar bij Ogata ben ik inmiddels ook niet meer weg te krijgen, de Koi zijn werkelijk prachtig en de gezondheid en groeikracht zijn ook echt subliem! Het is een lust om Ogata Koi in onze zaak te zien zwemmen en het mag gezegd worden, zonder problemen. Vandaar dat ik er erg naar uit kijk. (ook omdat ik ze zelf nog niet gezien heb)

Even helemaal iets anders, ik weet dat onze site door veel Koiliefhebbers word bezocht, afgelopen zaterdag was het erg druk op onze zaak, veel klanten hadden vragen over deze nieuwe blog als onderdeel van onze site, veel van hen wilden een reactie plaatsen, maar kregen dit niet voor elkaar op hun computer, weer andere waren verontrust dat ze hierdoor misschien wel “rommel” op hun computer konden krijgen. Beide maakt voor mij niet uit, jullie blijven gewoon doorlezen en ik blijf vrolijk doorschrijven en als je zou willen reageren of vragen hebt, dan kan dat ook gewoon via de mail op descheper@live.nl of je klikt in het menu op onze site http://www.descheper.nl/ op “E-mail”. Morgen zullen nog enkele Koi de revue passeren en maak ik tevens bekend wanneer wij in december onze bekende “Koi-reserveringsdagen” houden. Een ding is nu al zeker IEDEREEN is van harte welkom, en het zal ongetwijfeld weer een gezellige boel worden!!

Tot morgen!

Giel.

Dinsdag 18 november 2008 – Terug uit Japan op naar de koireserveringsdagen

De Japanreis zit er weer op voor dit najaar, vroeg in het voorjaar (februari-maart), ga ik echt weer helemaal zelf, samen met mijn zoon Toon, vooral voor de selectie van Momotaro en andere Go-Sanke kwekers. Natuurlijk gaan we dan naast de Nisai en Sansai ook de tosai voor 2009 selecteren, maar daarover later meer. De jongens waren erg te spreken over de Japanreis, met name Momotaro, ze zijn er absoluut van overtuigd dat onze in het voorjaar aangekochte top-Koi van Momotaro ook echt absoluut top zijn.”Je moet ze echt in het echt zien, dan weet je niet wat je ziet!!”, was hun overtuiging. Nou ja, ik had ze zelf aangekocht dus ik had zo’n vermoeden dat dit ook zo zou zijn. Maar omdat ik de Koi zelf niet heb kunnen zien blijven deze nog tot mijn Japanreis in Februari bij Momotaro, van deze 5 Top-Koi zijn er 2 verkocht die dus zeker naar Nederland komen, over de andere 3 laat ik nog eens goed mijn blik op werpen, dit geld ook voor Momoka!

Dit najaar heb ik alles achter de schermen mogen meemaken, het is een aparte ervaring, erg druk, (’s nachts aan de telefoon en computer hangen en overdag werken) maar ik ga toch liever zelf! Volgende week zal het Koihuis weer lekker vol liggen met prachtige Koi!! Dat brengt me meteen naar het volgende onderwerp: DE KOIRESERVERINGSDAGEN !! We houden er dit jaar maar liefst 4! Twee weekenden volop Koiplezier, het eerste Koi-weekend staat gepland op zaterdag 6 December en zondag 7 December, ben je deze dagen verhinderd, geen probleem óók het weekend daarop, zaterdag 14, en zondag 15 December, liggen de koi weer voor iedereen “te kust en te keur”. Op deze 4 dagen staan we (met ondersteuning van lekkere hapjes en drankjes) iedereen weer graag te woord met alle ins en outs, vragen en andere wetenswaardigheden ! Op de zaterdagen is dit van 10 tot 5 en op de zondagen van 11 tot 4. Het mag duidelijk zijn dat iedereen welkom is, op deze dagen kunnen Koi gereserveerd worden en ook na deze dagen kunnen Koi gereserveerd worden, de keus is dan alleen iets minder! Zoals bij velen onder jullie al bekend is blijven deze koi nog bij ons in Quarantaine tot het voorjaar, tot het moment dat de watertemperatuur 15 graden is (of tot maximaal 1 mei). Morgen ga ik het nog even over kwaliteiten van Koi hebben op deze blog.

Tot morgen en tot ziens op de Koireserverings dagen!!

Giel.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Kwaliteiten van koi

Vandaag ga ik even in op vragen die mij ter oren kwamen over kwaliteitsnormen van Koi. Enkele klanten stelde dat wij naast Hi Quality en Very Hi Quality (show kwaliteit), de overige Koi uitdrukken in cijfers 3 tot en met 5, terwijl weer andere de kwaliteiten uitdrukken in letters, zoals A, BA, AS enz., en weer andere beginnen b.v. pas vanaf 5 te tellen tot en met 10 of verder. Kwaliteit is heel moeilijk op papier uit te leggen, maar ik ga het proberen.

Bij ons gelden de volgende normen:
– 3 = Standaard (een leuke Koi, geen hoge Kwaliteit)
– 3,5
– 4 = goed.
– 4,5
– 5 = zeer goed.

En hierna komt dus HQ en VHQ (of show kwaliteit). Kwaliteiten en prijzen zijn lang niet altijd met elkaar verbonden, bijvoorbeeld; een prachtige Nisai Sanke van 51 cm, heeft een schitterend patoon, goede huidkwaliteit, mooie body enz. enz. Deze Sanke kan een kwaliteitsnorm krijgen van 5 en moet b.v. € 2.850,– Kosten. Terwijl een hele mooie Nisai Soragoi van 53 cm, met een mooie body en veel groeipotentie ook de kwaliteitsnorm van 5 krijgt toegewezen en slechts € 750,– hoeft te kosten! Maar met alle respect voor de mooie Soragoi, voor Japanse begrippen en doorgewinterde Koihobbyisten is en blijft het maar een gewone Soragoi, waar veel minder waarde aan word gehecht, terwijl het toch een prachtige aanwinst kan zijn in een goede Koi vijver!

Leeftijd en grote heeft ook met kwaliteit te maken, b.v. een hele mooie Tosai Showa, met een mooi patroon, goede huidkwaliteit enz. van 33 cm kan van ons ook (zoals boven) de kwaliteit 5 mee krijgen, terwijl een Nisai Showa met dezelfde huidkwaliteit, mooi patroon e.d. en ook 33 cm, niet het predicaat 5 mee krijgt!! Dit omdat de Nisai eenvoudigweg niet de groeipotentie heeft zoals de Tosai dit wel heeft. Dat wil absoluut niet zeggen dat de Tosai Showa daarom altijd een betere keuze zal zijn! Los van smaakverschillen speelt ruimte óók een grote rol, in een Koi vijver van 10 m³, zal ik eerder de mooie Nissai Showa van 33 cm adviseren, terwijl ik dezelfde Nissai voor een goede Koi vijver van 80 m³ geen verstandige beslissing vind. Nu ga ik het vandaag niet hebben over termen als; Fucarin, sashi, menware, motoguru e.d. allemaal kwaliteits bepalende begrippen. Het begrip Tategoi ga ik wel even een klein beetje toelichten. Tategoi betekend eigenlijk “nog niet af” of “moet nog komen”. Dit heeft heel vaak met de bloedlijn te maken, voor mij is dit begrip vooral van toepassing voor de Go-Sanke.

Met een voorbeeld zal ik proberen het begrip Tategoi wat duidelijker te maken, in het voorjaar 2007 hadden we enkele prachtige Tategoi Tosai Sanke tussen de 30 en 34 cm van Momotaro, bij enkele van deze Sanke zag je lichtjes zwart opkomen, maar er waren er ook 2 die in het begin het uiterlijk hadden van een Kohaku!! We weten van de ouder dieren dat het sumi (de zwarte vlekken in het patroon) later pas goed tot zijn recht komt. Je mag zelfs stellen dat te veel sumi bij deze Koi uit die bloedlijn nog niet aanwezig dient te zijn, omdat er een kans bestaat dat het sumi later overheersend zou kunnen worden. Momoka is hier ook een goed voorbeeld van ze is nu (al) 3 jaar, maar het sumi is nog lang niet klaar.

(foto links) MOMOKA
(foto rechts) Tategoi Nisai Showa

Een hogere kwaliteit staat niet altijd gelijk aan een hogere prijs, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een Kohaku van 55 cm met een kwaliteit 3 duurder is dan een Kohaku uit de zelfde bak van de zelfde kweker maar dan 46cm met een kwaliteit 4. Dit zou wellicht kunnen liggen in de kosten van het transport. Ik hoop hiermee een klein beetje duidelijkheid te hebben gebracht over kwaliteiten, er zijn nog veel meer aspecten die meespelen in de kwaliteits bepaling, maar dit zijn toch redelijke richtlijnen om een goede beslissing te kunnen nemen en los van alle kwaliteits blabla, je eigen visie is het aller belangrijkst bij de aankoop van een Koi!!! Dat kan niemand voor jou bepalen! Op onze site staan alleen onder “Special offers” kwaliteits aanduidingen. Nog even dit, let er op dat we in de maanden November en December 20%!! korting geven op al onze wintervoeders, óók tijdens de Koireserverings dagen!! Maandag zal ik een verslag schrijven over de koi die dit weekend zullen arriveren.

Tot maandag!

Giel.

Nieuwe koi zijn binnen

Het afgelopen weekend zijn de eerste 2 partijen Koi vanuit Japan gearriveerd. Vrijdagavond konden we de eerste partij van Ogata ophalen van het vliegveld in Frankfurt, (een trip van 4 uur als alles mee zit) rond 23.00 werden de Koi vrijgegeven, en om 03.15 stonden de eerste dozen alweer in ons Koihuis. (zie foto links). Het was een echte familie aangelegenheid, mijn dochter hanteerde de schaar,(zie foto links) mijn zoon draagt zorg voor de metingen van de Koi en hanteerde de Koisok, mijn vrouw verzorgde de fotoreportage, ikzelf maakte de notities van de metingen bij de juiste Koi en de controle van de koi, zelfs de dochter van mijn zus was aanwezig (zie foto rechts), ze lijkt wel een beetje moe zo om half 4 in de nacht.

Foto links: op de foto lijkt het misschien een Kujaku maar het is een Goshiki.
Foto rechts: een prachtige Kikusui, zeer scherp afgelijnd!

Foto links: mijn zoon Toon en ik bekijken de Koi kritisch, met wat commentaar over en weer, waren we tevreden over de aangekomen Koi! Om 05.00 was alles gestockeerd en konden we even naar bed, niet te lang want om 11.00 de volgende morgen moest ik weer op Schiphol staan voor een vracht van Okawa!!
Foto rechts: zaterdag middag staat de vracht van Okawa weer voor de deur!!

Zo!! A.s. vrijdag nog een keer naar Frankfurt voor een vracht en dan zijn alle Koi van deze Japanreis binnen, tot nu toe is alles in goede gezondheid gearriveerd en zwemmen ze goed rond in onze basins, natuurlijk moeten ze nog wel bijkomen van de verschrikkelijk lange reis!! Lang wachten om de Koi te bekijken hoeft niet want het is zo 6 en 7 December (of 13-14 december). Volgende week zal de laatste vracht van Ogata de revue passeren en eventuele andere bijzonderheden.

Tot volgende week!

Giel.

De nieuwe vracht van Ogata

Afgelopen vrijdag avond hebben we in Frankfurt voor dit najaar de laatste Koi van het vliegveld afgehaald. Om half 2 ’s nachts gingen de netten er weer op en was het karwei gedaan! De kleinste Koi is 47 cm en de grootste 58 cm, voor nisai is dit erg groot, veel variëteiten variërend van mooi tot echt schitterend! Alles is uiteraard weer gemeten, gekwalificeerd en beoordeeld op gezondheid, alle Koi zijn weer heelhuids gearriveerd en zwemmen weer lekker rond! Hieronder weer wat foto’s.

(Links) “wat hoort waarbij?”
(Rechts) onder toeziend oog van Toon verplaatst Rubin de Koi uit de bowl naar het basin.
(Links) De dozen zijn weer leeg.
(Rechts) Lekker met z’n alle even uitzwemmen! En kijk eens naar dit schitterend stelletje!! een Doitsu Kohaku en een Doitsu Sanke!

Vandaag worden filmpjes en nieuwe foto’s gemaakt op de Momotaro-Koifarm van onze 5 Top nisai, deze zal ik a.s donderdag 4 december plaatsen op “special offers”. Vanaf 1 februari gaan we met een nieuwe pagina nieuws van start op onze site, waarin we elke keer op het eind van de maand of de eerste van de maand, nieuws en wetenswaardigheden zullen brengen, dit zal zich niet alleen beperken tot de Koi, maar kan ook gaan over vijverbouw, gerealiseerde projecten of ander vijvernieuws, we houden je op de hoogte!! Nu dan op naar de Koi-reserveringsdagen, misschien zie ik jullie dan!!

Tot ziens!

Giel.

De filmpjes van onze hi quality momotaro koi

Zoals beloofd heb ik vandaag de filmpjes bijgevoegd op de site, ze staan in het menu van “special Koi”. Het zijn de 5 Top Tosai van april, die nu dus inmiddels nisai zijn geworden. Nu zie je veel beter hoe geweldig deze Koi zijn geëvalueerd, gewoon fantastisch, kijk en oordeel zelf maar!!! Deze Koi halen we pas als ik de Koi zelf goed heb geïnspecteerd tijdens mijn Japanreis in februari en zullen dus pas in Maart naar Nederland komen. Het is deze keer maar een kort berichtje, maar het zien van de filmpjes is zeker de moeite waard. Volgende week wat foto’s op de site van het aanstaande Koi-weekend.

Tot dan!

Giel

De 1ste editie van de koi reserveringsdagen

Zeer geslaagde 1ste editie, hartstikke gezellig, veel geïnteresseerde en belangstellenden. Het was vooral in de ochtend erg druk, ik heb hierdoor wel verzuimd om foto’s te nemen, maar ja dat was voor ons ook niet het belangrijkst op dat moment. De mensen waren erg gecharmeerd van de grote diversiteit, we kijken uit naar het volgend weekend de 2de en laatste editie van de Koi dagen 2008!!

Tot dan!

Giel.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T15:41:20+01:00
Ga naar de bovenkant