Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vijvercentrum De Scheper – Japan reis 2019

Lees hier onze Japan reis uit 2019

Het team van Vijvercentrum de Scheper zal dit jaar (2019) van 6 maart tot 14 maart vertegenwoordigt zijn in Japan. Gedurende de reis door Japan zullen zij zowel de kwekers in het zuiden als het noorden bezoeken. Lees hieronder onze reisblogs.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Dag 1 – Wij zijn er bijna – Tussenstop in Tokyo!

Het team van Vijvercentrum de Scheper is gearriveerd in Japan! Onze reis in Japan begon eerst in Tokyo. Om naar Nagaoke in Niigata af te reizen hebben wij een overstap in  Tokyo. Dit jaar reis ik samen met een goede vriend Carlo. Hij wilde graag een keer meereizen naar Japan. En natuurlijk ook graag de Japanse wereldstad Tokyo bekijken. Hier zullen wij ook onze reis weer eindigen voordat wij terug naar Nederland vliegen. Hieronder een kleine impressie van die dag.

– Dag 2 – Een bezoek aan de kwekers Hirasawa, Tanaka en Maruhiro– Dag 3 – Terug naar Hirasawa om een selectie te maken– Dag 4  – Een bezoek aan Takigawa– Dag 5  – Een bezoek aan de beste Shiro Utsuri Farm– Dag 6 – Een dag op de Momotaro Koi-farm

Dag 2 – Een bezoek aan de kwekers Hirasawa, Tanaka en Maruhiro

De tweede dag zijn wij gestart met een bezoek aan Hirasawa, Tanaka en Maruhiro. Bij Maruhiro ben ik na een goede inspectie gelijk begonnen met selecteren. Maruhiro had echt een uitstekende kwaliteit van zowel Nisai als Sansai en Yonsai. Dit zijn respectievelijk 2 jarige, 3 jarige en 4 jarige Koi. In al deze categorieën heb ik een hele mooie selectie kunnen handpicken. Hieronder een impressie.

Dag 3 – Terug naar Hirasawa om een selectie te maken

Na Maruhiro zijn we teruggegaan naar Hirasawa, waar wij die ochtend al een inspectie hebben gelopen. Ook hier zijn wij alvast met succes begonnen met selecteren. Hier selecteerde wij drie jarige Chagoi’s, en zeven keer een vierjarige Chagoi. Maar ook drie Asagi, een Susui en drie Showa. Bekijk hieronder de foto’s van ons selectieproces.

Dag 4  – Een bezoek aan Takigawa

Vandaag zijn wij weer in Takigawa. Het regende helaas de hele dag. Toch zijn wij erin geslaagd een hele mooie selectie te maken. Wij hebben vandaag hier maar liefst 26 stuks jumbo Tosai van 25-30 cm geselecteerd. Met name Go-Sanke, Budo Koromo en Ai Koromo.

Daarnaast hebben wij ook dit jaar weer een super mooie Mukasi Ogon weten te selecteren. Een originele en een Mukasi met een prachtig “dennenappel” patroon. De onderliggende huid is heel mooi zilver van kleur, de schubben zijn metaalgroen kleurig, waarbij elke schub heel mooi met een gouden randje is afgetekend.  Deze Mukasi Ogon zijn pas 2 jaar oud en al bijna 60 centimeter groot!! Dit belooft heel veel voor de toekomst! Zij hebben beide veel potentie om heel groot te worden en ook de schubben zullen groter worden zodat de kleur schakering nog beter te zien zal zijn.

Dag 5  – Een bezoek aan de beste Shiro Utsuri Farm

Vanmorgen zijn wij vroeg vertrokken naar Omosako. Dit is de bekendste en beste Shiro Utsuri farm van de wereld. Inmiddels is Omosako ook bekend om zijn prachtige Jumbo Kujaku.

Wij hadden het geluk dat zij al een selectie hadden gemaakt uit de Jumbo Tosai.  uit deze selectie hebben wij de 7 allerbeste uitgeselecteerd voor De Scheper.

Alle individuele foto’s van onze geselecteerde koi zullen wij online zetten bij onze terugkomst in Nederland.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Dag 6 – Een dag op de Momotaro Koi-farm

Deze dag is geheel gewijd aan de Momotaro Koi-farm. Voor Minogue nog steeds de nummer 1 van de Go-Sanke! Wij hebben met Daisuke weer goede gesprekken gehad over alle zaken rond om de Koi. Helaas was er deze zomer een gigantische overstroming geweest, in de wijde omgeving was alles onder water komen te staan.Het was zo erg dat Momotaro miljoenen kleine koi heeft verloren, die buiten in de mudponds aan het opgroeien waren. Deze waren allemaal in de rivier terecht gekomen.

Gelukkig zijn er toch nog veel overgebleven, die elders op een hoger gelegen vijver zijn opgegroeid. Daisuke had hiervan echt hele mooie Jumbo Tosai apart laten zetten. Deze waren echter nog niet gesekst, dus male en female zwom daar door elkaar. Voor mij geen probleem, wij hebben uit deze selectie, de 20 allermooiste geselecteerd voor Vijvercentrum De Scheper!!

Binnenkort leest u hier nog meer over onze laatste dagen in Tokyo en zullen er ook individuele foto’s te zien zijn van de geselecteerde Koi.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T15:33:32+01:00
Ga naar de bovenkant