Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vijvercentrum De Scheper – Japan reis 2009

Lees hier ons Japan reis uit 2009

Ook dit jaar (2009) vertrekken we weer naar Japan. Zoals u van ons gewend bent, gaan we daar wederom op zoek naar top koi. We bezoeken wederom diverse topkwekers en proberen er weer de beste koi voor u uit te zoeken. Na enkele weken zullen de door ons aangekochte koi in Nederland aankomen. Lees hieronder verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Dinsdag 31 maart 2009 – De Momotaro koi veiling

Beste mensen,

Eindelijk zijn we er weer, ik ben zondag weer aangekomen in Japan. Gisteren waren we o.a. Takigawa, Oyama en Tamaura, een mooie dag de foto’s van die dag komen later, ik had wat problemen met de computer. Maar vandaag ben ik er weer!!…. En hoe!!…. De Momotaro Koi-veiling, lekker weer, druk bezocht en er werd flink geboden, maar dat zijn we eigenlijk ook niet anders gewend, want de Koi waren wederom van grote klasse!!! Het is in mijn ogen niet verstandig om met de aller, aller hoogste biedingen mee te gaan, want biedingen van 600.000 Yen, 800.000 Yen en meer waren geen uitzonderingen, de duurste Tosai ging zelfs voor maar liefst 1.250.000 Yen voor de hamer !!! Dat is op dit moment toch een slordige € 9.500,– !!!!! Ik moet toegeven dat dit ook wel een super super geweldige Sanke betreft van maar liefst 46 cm!! Voor een Tosai is dit enorm en alles aan de Sanke was werkelijk perfect.

Des al niet te min heb ik ook deze keer weer prachtige Top-Tosai weten te bemachtigen, die op latere leeftijd in menig Europese Koi-show niet zouden misstaan!! Hele mooie Top-kwaliteit voor toch betaalbare prijzen!! 16 stuks in totaal, 12 hele mooie Jumbo Tosai (waarschijnlijk male) en 4 prachtige Top Jumbo Tosai gegarandeerd female, 1 geweldige Showa (zij blijft nog een seizoen bij Momotaro) van de beroemde Mako Showa (84 cm, male!!!!), die de Kuroki prijs van van de ZNA Koi-show 2008 heeft gewonnen. 1 super Sanke van de 103 cm metende Ryujin, die met haar imposante body de Kokugyo prijs heeft bemachtigd op de All Japan Koi-show 2008. Een Sanke is afkomstig van minder bekende ouderdieren, maar ze heeft een geweldige body daarom heb ik deze Sanke toch genomen.

En als laatste female een super mooie Sanke van de Momotaro Sanke die Grand Champion is geworden op de ZNA Chugoku Koi-show in 2008. Wat betreft de prijzen zullen we moeten wachten tot ik terug ben uit Japan want we zijn bezig onze hele website compleet te veranderen, maar hieronder zie je vast een impressie van de Momotaro Koi-veiling.

– Woensdag 1 april 2009 – Onze top koi– Vrijdag 6 november 2009 – Japan here we come– Maandag 9 november 2009 – Ogata koi farm– Dinsdag 10 november 2009 – Tweede dag Ogata– Woensdag 11 november 2009 – Muto– Donderdag 12 november 2009 – Muto deel 2 en Oyama– Zondag 15 november 2009– Woensdag 18 november 2009 – The Momotaro koi farm– Donderdag 19 november 2009 – The zna all Japan koi show

Woensdag 1 april 2009 – Onze top koi

Hallo mensen,

Ik ga vandaag niet te veel schrijven maar de beelden spreken voor zich, van het vangen van onze Top-Koi die alweer een jaar geleden zijn aangekocht, het vangen van Momoka, daarbij is door mij de beslissing genomen in overleg met Daisuke om haar meteen uit te zetten in de mudpond op de foto’s daarna zie je haar wegrijden naar de mudpond, het bekijken van Ryu-X2, en ook nog even een leuk presentje geven aan de dochter van Daisuke. En als laatste hebben we deze dag toch nog 2 hele mooie Kujaku aangekocht van 77 cm en 73 cm, maar nu ga ik echt slapen want morgen is Ogata aan de beurt!!!!!!

Tot morgen!!

Giel

Vrijdag 6 november 2009 – Japan here we come

Zo beste mensen we zijn gearriveerd!!! Het was deze keer een lange reis, eerst vliegen naar Osaka en daarna een lange treinrit  van 5 uur naar Kurume (notabene met de Nozomi). Maar we zijn heelhuids aangekomen 19.15 uur Japanse tijd, en om 19.30 uur samen met Ogata-san uit eten. we hebben helaas geen foto’s van de reis gemaakt deze keer, maar ik zal morgen de schade inhalen bij de Ogata Koi-farm dat is beloofd!!!!

Even iets anders, als je op zoek bent naar een koi dan moet je ons dat even laten weten via de mail (descheper@live.nl) maar wel graag met als onderwerp “zoekopdracht” zodat wij dit altijd makkelijk terug kunnen zien.

Tot morgen!!!

Giel en Toon

Maandag 9 november 2009 – Ogata koi farm

Lekker weer vandaag, 25 graden!! We zijn de warmte al een tijdje niet meer gewend, maar dat wend direct, heerlijk. In de kassen is het wel wat warmer, maar door de vele mooie Koi dachten we er geen seconde aan. De meeste dealers die bij Ogata waren, kwamen vandaag voor de 3, 4 en 5 jarige Koi, dit was voor ons minder van belang, want ik had alle foto’s al via de mail en opties bij Ogata geplaats, voor mij was het een kwestie van de opties bekijken en eventueel goedkeuren. 3 van mijn opties heb ik door laten gaan. Geweldige Koi, een schitterende sansai Tancho Kohaku van 64cm, een mooie sansai Shiro Utsuri, en een super mooie Ginrin Chagoi je kunt haar bewonderen onder het verhaal “Wij gaan weer naar Japan”, werkelijk geweldig (75 cm!!!) en pas 2,5 jaar oud, dit word echt een JUMBO.

We kwamen natuurlijk ook voor de 2 jarige (nisai) Koi, ik vond het op dit moment echter te minimaal aan variatie  ook de kwaliteit kan beter. Na goed overleg zorgt Ogata dat er vanavond een nieuwe lichting uit de Mudponds word gehaald, dan gaan we morgen samen met Ogata selecteren. Een mooie bijkomstigheid is dat het dan niet meer zo druk is, dan kunnen Toon en ik er ook de tijd voor nemen om een goede selectie te kunnen maken. Hieronder een impressie van vandaag.

Ginrin Chagoi al 75cm!! en nog zo’n jonkie (zie foto 8944 bij “wij gaan weer naar Japan”). Nou mensen, we gaan morgen naar de nisai kijken, we zijn benieuwd!! (we gaan ook proberen een betere foto van de Ginrin Chagoi te maken).

Tot morgen!!

Toon en Giel.

Dinsdag 10 november 2009 – Tweede dag Ogata

Zo vandaag de nisai van Ogata selecteren, weer hele mooie Koi en zeer goed aan de maat allemaal boven de 45cm en sommige zelfs ruim boven de 50cm. We hebben vandaag ook een bezoek gebracht aan het koihuis van Ogata waar zijn allerbeste koi en moederdieren liggen, deze koi zijn niet te koop maar wel prachtig om te zien. Vervolgens zijn we ook even gaan kijken naar de door Ogata geselecteerde nisai die hij laat doorgroeien tot sansai of yonsai, hele mooie selecties. Op een gegeven moment viel mijn oog op enkele heel bijzondere Asagi, ik dacht proberen kan altijd, zijn antwoord was “only for the next year price”, na een tijdje dacht ik bij mezelf dat het toch wel eens de moeite waard zou zijn om alvast als eerste hieruit te kunnen selecteren, zo als je weet laten wij ook vaak nisai zitten om nog een zomer in de mudpond door te laten groeien, dus dacht ik even een mooi voorstel te doen om deze koi alvast als eerste te selecteren en dan pas volgend jaar op te halen met natuurlijk de bij betaling voor het opkweken in de mudpond, maar dat vond Ogata heel begrijpelijk toch niet echt een strak plan, jammer het was te proberen. Hij heeft me wel beloofd dat hij de Koi in december nog eens zou gaan selecteren, waarna hij mij de foto’s van de Koi zou sturen met de prijzen, ik ben benieuwd! Hieronder de foto reportage van vandaag, de foto’s van die Asagi’s zijn niet erg duidelijk want het water was een beetje troebel.

We hebben nog veel meer geselecteerd, we zullen ze zoveel mogelijk en zo snel mogelijk de Koi op “Koiaanbod” plaatsen maar dat gaat mij vanavond niet meer lukken! Ik ga nu eerst even eten wellicht tot straks!

Groeten,

Giel.

Zo, even lekker gegeten en even met een pilsje nog wat na gepraat, het was gezellig, ik zal nu weer even verder gaan met ons dagboek. Laat in de middag zijn we nog even bij Okawa langs gereden, ik had eerlijk gezegd eigenlijk niet meer zoveel zin om vandaag nog meer Koi te selecteren, tot dat mijn oog viel op een enorme 2 jarige Chagoi, al 58 cm. Dat is groot voor de leeftijd maar niet uitzonderlijk. Wel uitzonderlijk was zijn enorme body, zonder te zeggen dat de Chagoi dik is, ze heeft gewoon een imposante body, die direct verraad dat deze Koi echt heel groot moet gaan worden, om het verhaal voor vandaag even af te maken laat ik jullie foto’s zien van deze Chagoi met daarnaast een zusje van haar die we ook hebben geselecteerd voor De Scheper.

De grote nisai Chagoi is prijs technisch zeer interessant als je goed kijkt zie je halverwege de rugvin aan een kant van het lijf een kleur spot, dit maakt dat de Koi niet geheel perfect is, maar de andere kenmerken van de Koi in combinatie met de prijs zorgt ervoor dat we de Chagoi graag mee naar huis willen nemen. Zo nog een laatste foto en dan stop ik er mee het is hier inmiddels weer half 2 in de nacht en morgen gaat de wekker weer om 10 voor zeven. Zo mensen, ik ga lekker slapen, tot morgen! Zo, het is toch te donker om te selecteren, dus naar huis.

Groeten,

Giel & Toon.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Woensdag 11 november 2009 – Muto

Dag beste mensen,

Het is laat vanavond, we zijn vandaag bij Muto San geweest, het was een heel goed bezoek geweest (achteraf). We zijn vanmorgen om 7 uur vertrokken naar Muto waar we ruim 4 uur zijn gebleven, (het verhaal komt later), daarna zijn we 40km verderop nog even naar Ueno gegaan, om vervolgens via Oman verder te reizen naar onze “thuis haven” Okoyama de city van Momotaro. Alles bij elkaar genomen hebben we vandaag naast de bezoeken aan de 3 Koifarms ruim 700km gereisd, om 10 uur ‘s avonds zijn we gearriveerd in het hotel.

Na beantwoorden van de zoekopdrachten die per mail zijn binnen gekomen is het inmiddels al weer half 1 als ik aan ons “dagboek” (lees dit schrijven) werk. Daarom hou ik het deze keer kort, want de slaap overvalt me wel behoorlijk en morgen is het zo weer half 7. Ik plaats hieronder de foto’s van de Jumbo Tosai die ik heb verkregen van de aucrion bij Muto Koifarm van afgelopen Maart, we hebben de Koi laten liggen deze zomer bij Muto en het resultaat daarvan zie je naast de foto van Maart. Ik ben heel erg tevreden met deze zeer hoogwaardige Go-sanke, echt heel mooi!! Kijk zelf maar alvast, de rest vertel ik later want ik ga eerst slapen! Ik zie in het voorbeeld dat de foto’s niet helemaal mooi recht staan, maar ik denk dat jullie zo ook heel goed kunnen constateren dat er een hele mooie ontwikkeling heeft plaats gevonden echt waar fantastisch!! (de Koi komen overigens 21 november naar De Scheper). Later meer ik ga nu echt slapen!!!!

Tot morgen!!!

Toon en Giel

Tosai

Nisai

Donderdag 12 november 2009 – Muto deel 2 en Oyama

Goedendag!

We zijn weer boven water en hebben vandaag prachtige Koi weten te selecteren bij Oyama, maar daarover later meer. Eerst nog even verder over gisteren bij Muto. De 6 tosai van de auction zijn allen zeer goed ontwikkeld, mooie body goede patronen echte topkwaliteit en allemaal tussen de 55 en 60 cm, geweldig!! Ze komen alle 6 met het volgende shipment mee, samen met nog 33 andere nisai Gosanke deze 33 koi hebben allemaal een HELE goede prijs/kwaliteit verhouding Mooie Koi voor een relatief zeer lage prijs, zeer de moeite waard om hiervoor eens bij ons langs te komen, ook deze nisai zijn allen rond de 50 cm, met uitschieters boven de 55 cm in diverse prijsklasse enkele exemplaren zullen al vanaf € 340,– te koop zijn!!! Hier enkele foto’s van deze nisai.

We kregen ze natuurlijk niet allemaal tegelijk op de foto, maar het geeft wel een idee en als je ze allemaal wil zien moet je gewoon even een bakje koffie komen doen. We hebben bij Muto ook 2 dozen Hi Utsuri kunnen selecteren, zeer interessant. Hieronder zie je ze allemaal bij elkaar. En de privé vijver van Muto

We zijn echt heel goed geslaagd bij Muto……… maar dat had enigszins ook wel een reden…. Tijdens de Auction in maart zagen we een werkelijk schitterende Ginrin Kohaku zwemmen, Muto wou deze koi in eerste instantie absoluut niet verkopen, hij wilde deze geweldige Ginrin gaan gebruiken als moederdier voor enkele jaren en tegelijk inzetten op de koishows, na lang wikken en wegen kwamen we met het voorstel dat wij de Koi zouden kopen en direct betalen en dat hij de Koi daar mocht houden om met haar verder te kweken, onder de voorwaarden dat wij met haar de shows draaien en dat wij van elke kweek van haar er 5 van de beste tosai mochten uitselecteren voor ons zelf!!! (je kunt dit als een soort van rente beschouwen). Dit over een termijn van 3 jaar na de aanschaf, waarna de Ginrin Kohaku naar De Scheper zou komen, op dat moment was de Ginrin Kohaku een nisai van 61 cm, dus als Gosai (5-jarig), mag je verwachten dat zij dan een sieraad zal zijn in iedere Koi-vijver. Ze heeft in April nog meegedaan aan de Wakagoi koi-show en heeft daar de eerste prijs voor ons in de wacht gesleept……..maar ze is vorige week niet met de andere koi uit de mudpond gekomen, na lang zoeken is muto tot de conclusie gekomen dat ze er gewoon niet meer inzat, gewoon weg.

Voor dat we zijn gaan selecteren van de bovenstaande koi hebben we het hierover uiteraard even over gehad, wat van gedachten gewisseld, we zouden hier na selectie verder mee gaan, want ja wat nu. Als laatste zijn we een kijkje gaan nemen bij de moederdieren van Muto San, in stilte ging ieder voor zich eens goed rondkijken naar de geweldige Go-sanke die Muto san daar heeft liggen……….na een tijdje kwamen we natuurlijk weer terug op het verlies van de Ginrin Kohaku, waarop Muto san had besloten dat hij aan ons een van zijn moederdieren  zou afstaan, die we dan mee mochten nemen, ik liet te kennen geven dat ik dat zeer wist te waarderen………, weer was het even stil en keken we nog eens goed naar de Koi en lieten het even rustig bezinken. Op een gegeven moment zag ik een prachtige sansai Kohaku en een hele mooie Gonsai (5-jarige) Ginrin Kohaku ik vroeg beleeft aan Muto san of hij beide moederdieren even voor mij zou willen bowlen, dat was prima en meteen gingen de jongens aan het werk om de dieren te bowlen. Beide Koi werden aandachtig door ons bekeken en beoordeeld. nu moet ik tussendoor even zeggen dat een Ginrin Kohaku niet in de klasse Go-sanke valt en daardoor altijd minder waarde heeft dan een Kohaku die wel in de Go-sanke klasse zit, als je uitgaat van de zelfde kwaliteit. Buiten de klassering om vond ik de Ginrin Kohaku iets minder van kwaliteit dan de Kohaku, die is werkelijk top!

Op een gegeven moment zei ik tegen Muto dat ik zijn aanbod geweldig vond, maar zou het misschien niet beter zijn om een moederdier uit te zoeken voor ons die gewoon onder dezelfde voorwaarden hier zou blijven waarbij we dezelfde “rente” zouden innen na ieder broed van haar zoals we dit toen ook hadden afgesproken met de Ginrin Kohaku !?….. Hij keek me even verwonderd aan, maar zij daarna meteen dat hij het een goed idee vond. Waarop hij natuurlijk vroeg welk moederdier ik dan in gedachten had, waarop ik antwoorde of het misschien mogelijk was dat het de Kohaku zou kunnen worden, het werd heel even stil waarna hij mij een hand gaf dat het een prima plan was!! De deal was daarmee gesloten en we zijn samen met Muto san gaan uit eten, waarna we onze lange reis voort zetten naar Okayama. Hieronder enkele foto’s van het bezoek bij Muto san.

Het was zeer geslaagd. Onderweg gingen we nog even langs een kleine kweker, het bijzondere van deze kweker was eigenlijk de kas waarin zijn Koi lagen die foto wil ik even laten zien. De houten constructie van deze kas.

Zo dan nu het verhaal van Oyama, volgens mij is dit mijn geluksweek, want ook deze dag was echt weer werkelijk hartstikke top!!!!! Misschien komt het omdat mijn vrouw en ik elkaar precies 25 jaar kennen op de 11de van de 11de. Maar goed, weer een top dag dus.

Zondag 15 november 2009

We hebben even wat problemen gehad met de computer gelukkig is dit opgelost, vandaar dat ik nu een nieuw hoofdstuk begin. Zoals ik de laatste keer had geschreven is deze dag ook enorm geslaagd geweest. We waren eigenlijk onderweg om naar een hele mooie Goshiki te gaan kijken voor een klant van ons. De foto’s  hadden we al en ook de prijs was al bekend, maar toen we de Koi goed in ogen schouw hadden genomen viel het mij toch tegen, de prijs/ kwaliteit verhouding was niet goed.

Voor dat we naar die Goshiki waren gaan kijken viel mijn oog eigenlijk direct op een verschrikkelijk mooie Asagi, echt geweldig, ALLE schubben liggen perfect op het lichaam, fluweel zacht grijs en elke schub is zilver omlijnd, het lijkt werkelijk echt zilver, dit geeft een geweldig effect als je de Koi ziet zwemmen, super mooi, geen felle kleuren, nee gewoon een prachtige blikvanger in de vijver, ook de kop is mooi egaal licht grijs. Door het fluweel zachte grijs, de zilveren aflijning van iedere schub en de elegance waarmee ze rond zwemt, praten we hier echt over “a swimming juwel”. Ik heb werkelijk nog nooit zo’n mooie Asagi gezien. Het Hi op  het lichaam wat normaal aanwezig is bij een Asagi als ze af is, is nog niet aanwezig maar dit komt bij deze bloedlijn later, het stoort mij absoluut niet want ze is zo al een echt juweel die op menige Koi-shows hele hoge ogen zal scoren! Het zal mij niets verbazen dat we hiermee de Most Uniek Koi prijs in de wacht slepen, zoals ik dat al meer heb gedaan.

Natuurlijk was de vraag van ons of zij nog te koop was, hierop kregen we een duidelijk antwoord dat zij niet te koop was. Hij wilde deze Asagi echt bij de moederdieren voegen. Dit heb ik nu elke keer met Oyama san dat zijn top koi ofwel niet te koop zijn ofwel al verkocht zijn of dat je na aandringen een belachelijke prijs te horen krijgt, waardoor het elke keer weer op niest uitliep, maar zoals het zo vaak is, is het dat de aanhouder wint!!

Ook nu weer kwam hij met een belachelijk hoge prijs, (al hoewel ik hem wel begreep deze keer) de Koi is inderdaad uniek en schitterend, maar  het ging boven mijn budget. Met een prijs in mijn hoofd die minder dan de helft was van zijn prijs ben ik eerst andere Koi gaan handpicken 2 hele mooie Goshiki en alle Kumonryu die hij nog in de verkoop had, we hadden nog steeds geen deal, het handpicken had ongeveer anderhalf uur in beslag genomen, maar dat gaf niets want Oyama san was toch tegelijk met een andere Japanse klant bezig. Het was voor mij heel duidelijk het was alles (inclusief de Asagi) of helemaal niets, ik denk dat hij dat ook wel een beetje aan mij had gezien, ik noemde mijn prijzen voor de Goshiki, de Kumonryu en de Asagi, dat was dan toch even slikken en lang nadenken het was geen kwestie van handje klappen maar gewoon alles of niks, zonder verdere discussie heeft Oyama san de knop doorgehakt en hebben we een geweldige deal! Hieronder weer een foto reportage van Oyama, op de foto’s is mijn beschrijving van de Asagi moeilijk te zien, hiervoor moet je echt komen kijken en dat zal gegarandeerd de moeite waard zijn!!!

De oudste Koi van Oyama zwemt er nog steeds, ze is inmiddels 43 jaar!! Zo dit was Oyama, het volgende verhaal speelt zich af in Okoyama, natuurlijk bij Momotaro!!

Tot ziens!!

Giel en Toon.

Woensdag 18 november 2009 – The Momotaro koi farm

Afgelopen vrijdag zijn we de hele dag bij Momotaro geweest, daar waar onze aller beste Topkoi zich in de grote basins  bevinden onder de allerbeste condities. De topkoi zijn allemaal heel goed geëvalueerd .

Momoka heeft het afgelopen seizoen in de mudpond buiten gezwommen, ze is nog niet klaar om een grote show te gaan draaien, maar ze gaat absoluut die richting in, ze is nu als Jonsai 72cm, prachtige body, alles klopt gewoon, het sumi moet nog verder ontwikkelen, we kunnen duidelijk constateren dat dit ook gaat gebeuren. Voor degene onder ons die Momoka nog niet kennen zal ik haar hier even voorstellen; Momoka is een kleindochter van de beroemde sanke Momoko (vertaling Perzik meisje), Momoka is een absolute Top-Koi met een zeer herkenbaar patroon (daar hou ik van!). Toen ik haar had geselecteerd viel de zeer hoogwaardige huidkwaliteit, body en het mooie patroon mij gelijk op. Na dat we de koi nog verder goed te hebben gekwalificeerd, hebben Daisuke en ik haar de naam Momoka gegeven, ze heeft in mijn ogen namelijk een mooi bloemen patroon op haar lichaam zitten, daarom Momoka wat vertaald betekend “Perzikbloesem”, een zeer toepasselijke en mooie naam, toepasselijk omdat ze een kleindochter is van Momoko en mooi omdat ze een zeer herkenbaar bloemen patroon op haar lichaam heeft.

Het zou mij niets verbazen als Momoka volgend jaar mee zou kunnen dingen in de All Japan Koishow aan de 75 bu of 80 bu Overall Champion. In het voorjaar bekijken we weer opnieuw waar ze het best kan verblijven (buiten of binnen).

Net als Momoka en Ryu-X (Superior Champion All Japan Koi show 2007) zeer herkenbaar zijn, zijn de onderstaande Top-Koi ook zeer herkenbaar de sansai Sanke heeft een puzzelstukken patroon, alsof ze zo in elkaar zouden kunnen schuiven ze was als nissai 57cm en nu als sansai 65cm. Ook hier moet het sumi nog beter tot ontwikkeling komen, ze is helemaal perfect.

Ook de Showa is van dezelfde leeftijd en met een zeer herkenbare rode C op haar lichaam is ze ook uit duizenden Koi te herkennen voor iedereen!! De foto spreekt boekdelen en in levende lijve is ze helemaal gewoon fantastisch!! prachtig Motoguri, het sumi mag meer maar ik vind haar zo al helemaal Top. Deze 2 Koi zullen in maart 2010 naar Nederland komen waar ze direct naar een klant gaan waar ze verder kunnen ontwikkelen voor de Europese Koi- shows. Normaal schrijven we niet over Top-Koi die rechtstreeks naar onze klanten gaan,  dit zijn zonder meer zeer herkenbare Koi, onze klant had er in dit geval geen enkel probleem mee dat ik over deze speciale koi wat ging schrijven.

We hebben nog een nissai showa in de aller grootste binnen vijver bij Momotaro de 1500 ton pond zwemmen, we hadden haar op de Auction in afgelopen maart weten te bemachtigen. We hebben er helaas geen goede foto van kunnen nemen, want ze was niet te bowlen uit zo’n grote plas, ook deze showa zal in maart 2010 naar De Scheper komen.

Een collega van ons heeft mij ook gevraagd of we even hun sansai Kohaku wilden gaan bekijken en beoordelen en het geslacht even definitief vaststellen, want ze waren er dit najaar zelf niet aan toe gekomen. Ze is 100% female en ook deze koi mag er zeker wezen!! Hieronder de fotoreportage over deze dag, het mag nog wel even vermeld worden dat nagenoeg alle foto’s  deze hele week zijn gemaakt door onze Toon!

Morgen ga ik schrijven over de  ZNA All Japan Koi-show 2009 waar wij afgelopen zaterdag aanwezig waren, met uiteraard de nodige foto’s daarvan en als slot maak ik nog een een kleine Gallery of Fame van de Go-sanke van ons die grote prijzen in de wacht hebben gesleept en de toekomstige parade paardjes van De Scheper! Hieronder vind je nog hele mooie omgeving foto’s die ook door Toon zijn gemaakt. Uiteraard zullen we morgen de foto’s van onze Topkoi mooi recht in beeld laten zien onder het verslag van de All Japan koi-show.

Tot morgen!!

Giel & Toon.

Donderdag 19 november 2009 – The zna all Japan koi show

Afgelopen zaterdag werd in Izumo City The All Japan Koi-show van de ZNA gehouden, in een prachtige grote koepel helemaal met zeil overtrokken, lagen weer honderden Koi te bewonderen en wederom gaan er veel hoofdprijzen naar Go-sanke die van de Momotaro koi-farm vandaan komen. De meeste hoofdprijzen zijn door dhr. Nobuo Takigawa gewonnen, iedere Koi breeder in Japan kent deze zeer vermogende hobbyist, hij koopt graag de allerbeste Koi ter wereld en word daarom ook graag door de kwekers ontvangen……… In 2007 hebben wij elkaar leren kennen, als de dag van gisteren weet ik nog dat Mr. Takigawa en ikzelf als Europese snotaap tegenover elkaar stonden en om de hoogste eer aan het strijden waren “at The All Japan Koi- show 2007″ in Hiroshima, 40 jury leden, (allen zeer gewaardeerde Japanse Koi breeders) hadden lang te beoordelen over de aller hoogste prijs (Grand Champion), uiteindelijk bleven toen 3 Koi over, de Kohaku van Sakai Fish Farm moest uiteindelijk ook wijken, toen bleven alleen nog Ryu-X (onze Sanke) en Bently de Kohaku van Mr. Nobuo Takigawa over……………. het duurde lang maar uiteindelijk stemde 20 jury leden voor Ryu-X……….maar ook 20 stemmen  voor Bently……de beslissing moest wel vallen, dus uiteindelijk bracht de hoofd jury lid de beslissing door nog een extra stem uit te brengen en dat was… Bently van Mr. Takigawa.

Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden bij het jureren van de aller beste Koi ter wereld, maar goed Superior Champion in the All Japan Koi-show 2007 is al niet gering, er zijn nog geen Europeanen van het vaste land mij voor gegaan op het hoogste podium….en van heel veel bezoekende Koi breeders kreeg ik de felicitaties en wisten ze mij te vertellen dat Ryu-X toch de beste Sanke was van de hele show. Mij was dat allang duidelijk, maar goed, ik was gelukkig niet alleen want de ZNA (de wereld Koi vereniging waaronder b.v. onze eigen NVN en Koi@home dochter verenigingen zijn) heeft ook een prijs uitgegeven voor wat zij de aller beste Koi vonden van de All Japan Koi-show, en die staat bij ons! Dus ook op deze show was de inmiddels op hoge leeftijd zijnde Mr. Nobuo Takigawa weer zeer prominent aanwezig en behaalde meer dan de helft van alle hoofd prijzen, waar onder de top 3, hieronder de indrukwekkende prijzen lijst van Mr. Takigawa behaald op deze show;

 • Grand Champion, een Momotaro Sanke van 107cm
 • Superior Champion, een Momotaro Sanke van 94cm
 • Over 85 bu Champion, een Momotaro Sanke van 101cm
 • Jumbo Champion 2nd division, een Doitsu Chagoi van 98cm
 • 80 bu Overall Champion, een Momotaro Sanke
  Dit zijn de prijzen van 2009 die allen behaald zijn door Mr. Takigawa.

Andere belangrijke prijzen zijn:

 • Mature Champion, een Kohaku van de Sakai Fish Farm.
 • Jumbo Champion 1st division, een Kohaku van 95cm afkomstig van de Miyashi Koi-farm

Hieronder een fotoreportage van de ZNA All Japan Koi-show. En daaronder onze eigen Gallery of Fame en onze toekomstige parade paardjes. Ook Mr. Takigawa (helemaal links in de witte jas) kwam even op de thee, voor hem zit de grote baas van de Momotaro koifarm gehurkt, Maeda San. Als we toch even buiten zijn…….. deze boom is precies 500 jaar oud geworden.

Voor meer foto’s en beschrijving verwijs ik u graag door naar onze agent Koibito, kijk onder de pagina news op www.koibito-japan.com naar het verhaal van de “45th ZNA Koi-show”, en kijk dan ook even het verhaal over ” Momotaro Azukarigoi 2009″. Maar goed hier onder onze eigen “Gallery of Fame” met daar achter de beloften.

Foto 1: Ryu-X 95cm Nomination for Grand Champion 2006. Superior Champion All Japan 2007
Foto 2: Supreme Champion Belgie 2007, Mature Champion Holland Koi-show 2007
Foto 3: 1ste prijs wakagoi in Japan show 2009

Natuurlijk zijn we ook 1st geworden in de Tancho klasse in 2008, en meerdere malen “the most uniek Koi” en nog vele andere hele mooie 1ste prijzen in diverse categorieën, maar de belangrijkste zijn toch de Go-sanke prijzen, daarom hieronder de beloften in de Go-Sanke.

DE BELOFTEN

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T16:43:56+01:00
Ga naar de bovenkant