Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vijvercentrum de Scheper – Japan reis 2012

Lees hier onze Japan reis uit 2012

Ook dit jaar (2012) vertrekken we weer naar Japan. Zoals u van ons gewend bent gaan we daar wederom op zoek naar top koi. We bezoeken wederom diverse topkwekers en proberen er weer de beste koi voor u uit te zoeken. Na enkele weken zullen de door ons aangekochte koi in Nederland aankomen.

Als ‘snoepje’ zullen we ook bij Momotaro Koi Farm onze Momoka gaan bekijken en klaarmaken voor de reis naar Europa. Binnenkort zal deze absolute top koi dus bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot te bewonderen zijn voor onze klanten.

Volg ons dagelijkse reisverslag op onze website en op Twitter. Op die manier blijft u direct op de hoogte van onze bevindingen en kunt u natuurlijk onze nieuwe aankopen (weliswaar) op foto bekijken.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Zondag 11 maart 2012

Beste mensen,

Gisteren zijn we aangekomen in Japan. We zijn geland op Okayama Airport, in het zuiden van Japan. We zullen eerst kwekers in het zuiden van Japan gaan bezoeken en in het midden van de komende week reizen per trein naar Niigata. Eerst dus in het zuiden. Op zondag 11 maart 2012 begonnen we met een bezoek aan Hiroshima. Daar werd de Young Koi Show 2012 gehouden en een bezoekje aan deze show was zeer de moeite waard. Een jonge sanke van 63 cm werd uiteindelijk de Grand Champion. Bij Hiroshima zit ook de bekende shiro utsuri kweker Omosako. Omosako staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Het aanbod van nisai shiro utsuri’s was niet echt hoog. Tosai daarentegen lagen er genoeg van een zeer goede kwaliteit. We hebben er enkele kunnen selecteren. Het is wel oppassen want bij deze hoge kwaliteit loop je de kans dat je er teveel selecteert. De tosai, zoals gezegd, van zeer goede kwaliteit, zijn gemiddeld 22 tot 27 centimeter groot.

Na het bezoek aan Omosako gingen door naar Yamatoya. De kweker begint langzamerhand steeds bekender te worden met zijn go sanke lijn. Hoewel ouder van leeftijd sleept Yamatoya regelmatig grote prijzen in de wacht. Yamatoya beleeft nog steeds erg veel plezier aan zijn koi. We hebben uiteindelijk zes tosai en nisai geselecteerd bij Yamatoya. De kwaliteit straalt er gewoon vanaf. Yamatoya wist nog precies dat we een jaar geleden tijdens de aardbeving en tsunami bij hem waren. We zijn samen met hem naar een restaurant gegaan en hebben daar lekker gegeten. We stonden nog even stil bij de ramp vorig jaar. De ramp heeft bij Japanners veel ontzag en verdriet veroorzaakt. Yamatoya was het niet vergeten en wij dus ook niet.

Morgen gaan we verder. Momotaro Koi Farm staat op het programma. We gaan Momoka bekijken en bespreken met Daisuke de reis van Momoka naar Europa. Over enkele weken zal ze in Nederland bij De Scheper te zien zijn.

Tot morgen!

– Maandag 12 maart 2012– Dinsdag 13 maart 2012– Woensdag 14 maart 2012– Donderdag 15 maart 2012– Vrijdag 16 maart 2012– Zaterdag 17 maart 2012
Japanse koi karper

Maandag 12 maart 2012

Beste mensen,

Vandaag brachten we eerst een bezoek aan Momotaro Koi Farm. Natuurlijk waren we erg benieuwd naar de ontwikkeling van Momoka. Momoka is een afstammeling van Momoko. Met Momoko heeft Momotaro Koi Farm vele kampioenen voortgebracht. Ook Momoka zal zeker een groot kanshebber zijn bij diverse shows. We willen niet overdrijven……maar ze is echt geweldig! Wat een kwaliteit. Met name de huidkwaliteit is uitzonderlijk goed. Het hi blijft nog wel wat achter, maar dat zal zeker beter worden bij wat warmer weer en wat goede voeding. Ook ben ik ervan overtuigd dat het sumi bij ons ook sterker zal worden. Daarom hebben we besloten om haar naar Nederland te halen. Hoewel ze nog relatief jong is heeft ze een enorme potentie om uit te groeien tot een ware champion. We hebben afspraken met Daisuke gemaakt voor haar reis naar Nederland en binnenkort zal Momoka dus te zien zijn bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot. Daisuke had ook nog een andere verrassing voor ons in petto. We mochten enkele tosai selecteren waarvan het geslacht nog niet vaststond. Schitterende kohaku’s met een grootte van 32 tot 43 centimeter. Uiteraard lieten we dit kansje niet aan ons voorbij gaan! We zullen ook deze Momotaro top koi volgende week op onze website Koinetwerk.com plaatsen. De koi van Momotaro zijn voor Nederlandse begrippen zeer prijzig, maar eerlijk is eerlijk de kwaliteit van Momotaro blijft buitengewoon. Mooie grote tosai die aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Na de middag zijn we verder gereist. We bezochten Taniguchi. Een relatief nieuwe kweker. Taniguchi is vooral bezig met het kweken van kohaku en showa. Met name zijn showa’s zijn van goede kwaliteit. We hebben bij Taniguchi enkele tosai showa geselecteerd die echt zeer de moeite waard zijn en welke dus binnenkort in Oirschot te bezichtigen zijn. Morgen gaat de reis weer verder. Op het programma staat een bezoek aan Matsue. Ook Matsue staat bekend om zijn go sanke. Ik ben benieuwd naar zijn resultaten.

Tot morgen!

Dinsdag 13 maart 2012

Beste mensen,

Vandaag een heel eind rijden naar Ehara en Matsue. Beide kwekers zitten op circa 200 kilometer van Okayama waar we onze thuisbasis hebben in het zuiden van Japan. Het was voor mij de eerste keer dat in maart in het zuiden nog sneeuw lag. Normaal gesproken is het volop lente deze tijd van het jaar. Allereerst gingen bij Ehara op bezoek. Deze kweker bezoeken we elk jaar en elke jaar heeft hij een goed aanbod. Een tegenvaller was dat zowel de tosai als ook de nisai nog in koud water (circa 6 graden) lagen. Al deze koi lagen nog in rust en dat lieten we dus ook maar zo. De meerjarigen koi, sansai (3 jaar) en Jonsai (4 jaar) en oudere koi lagen binnen in aangenamere temperaturen. Deze vissen konden we beter bekijken en bowlen. Daarbinnen lagen de Shusui van Ehara. Direct viel mijn oog op twee pracht exemplaren. Prachtige schubben en geweldig op kleur. De lichte shusui heeft een hele mooie rode ‘oogschaduw’. Het is lang geleden dat ik Susui heb kunnen selecteren van deze grootte en kwaliteit. De laatste keer was in 2003! Deze beide shusui zijn jonsai (4 jaar) en zijn 63 centimeter groot. Daarna hebben we met Ehara nog wat koffie gedronken in zijn kantoortje. Daarna ging de reis verder voor het tweede gedeelte van deze dag.

De tweede kweker die we vandaag bezoeken is Matsue. Ook geen onbekende voor Vijvercentrum De Scheper. Elk jaar brengen we ook aan hem een bezoekje en kunnen ook daar normaliter goed slagen. We kwamen aan en kregen eerst een lunch aangeboden. Normaliter gebeurd dat pas na het selecteren van de vissen. Hier was het echter andersom. Matsue’s keuze viel eerlijk gezegd wat tegen. Ik kon alleen een mooie 4 jarige chagoi selecteren. Een mooie koi met een prachtig patroon. Daarna weer terug naar het hotel in Okayama. Morgen staat ons een lange dag te wachten. We gaan eerst naar Takigawa waarna de reis naar het noorden van Japan begint. Eerst een flink stuk met de auto en daarna met de trein richting het Niigata gebergte.

Tot morgen

Giel

Koi uit Japan

Woensdag 14 maart 2012

Beste mensen,

Vandaag is een dag van heel veel reizen, in totaal ruim 4 uren in de auto en dan nog 5,5 uur per trein vanuit het zuiden van Japan naar het Niigata gebergte waar veel bekende kwekers zitten in onder andere Ojiya en Nagaoke. Vandaag hebben we voordat deze reis begon ook nog een bezoekje gebracht aan Takigawa. Elk jaar heeft deze kweker wel een verrassing in petto. Ook dit jaar weer. Takigawa heeft karashigoi, een vrij nieuwe soort koi die wij in onze zaak nog nooit gehad hebben. We hebben er enkele voor u aangekocht tegen een zeer vriendelijke prijs. Met excuses voor de slechte kwaliteit van de foto. Hij is een beetje overbelicht. Toch maar plaatsen om deze koi aan u te tonen. We moesten het hier echter bij laten. Takigawa had ook veel go sanke in de aanbieding maar dit soort koi hadden we reeds voldoende ingekocht. We lieten het daarom bij de karashigoi.

Na het bezoek aan Takigawa begon de lange reis naar het noorden van Japan. Zoals gezegd, eerst per auto en daarna met de supersnelle Nozomi, die ons van Tokyo naar Nagaoke in de provincie Niigata bracht. We waren ‘s-avonds laat pas in het hotel en doodmoe. Morgen gaat de koi hunt weer verder. Als toetje willen u enkele filmpjes tonen van in het zuiden van Japan aangekochte koi. Er zitten prachtexemplaren bij die u binnenkort in ons Vijvercentrum kunt gaan bewonderen.

Tot morgen!

Giel

Donderdag 15 maart 2012

Beste mensen,

We zijn in Niigata. Eigenlijk kun je stellen dat onze hobby hier is begonnen. Op elke hoek van de straat vindt je koi kwekers. We zijn vandaag gestart met een bezoek aan de bekende farm Hirasawa. Helaas had deze kweker geen koi die mij aansprak, dus hebben we daar niets gekocht. Wel even bijgepraat maar daarna direct door naar Maruhiro. Daar konden we wel slagen. We hebben ook hier enkele shusui kunnen aankopen. Omdat we afspraken hadden nog meer kwekers te gaan bezoeken konden we niet al te lang bij Maruhiro blijven. We zijn echter van plan om morgen terug te gaan om meer koi te selecteren.

De reis ging verder naar Aoki. Onderweg was het genieten van het schitterende landschap. Sneeuw, heel veel sneeuw! Het bezoek aan Aoki duurde ruim vijf uur. Er was dan ook veel te bekijken bij deze absolute topkweker. Er lagen geen grote vissen, maar we hebben een geweldige selectie tosai kunnen inkopen tegen zeer betaalbare prijzen. Op de foto hieronder ziet u prachtige Goshiki’s, Benikikukuryo’s en een totaal nieuwe soort, het is een kruising tussen een Kujaku en een Goshiki. Het resultaat is echt waanzinnig mooi! We hebben er nog maar enkele mee mogen nemen maar we zijn er blij mee!

Daarna naar de volgende kweker: Katsumi. Door het lange bezoek aan Aoki duurde het bezoek aan Katsumi te kort. We zullen ook daar morgen terugkeren. We hebben wel alvast enkele midorigoi kunnen bemachtigen. Een tweetal nisai en een sansai zullen binnenkort te zien zijn in ons vijvercentrum in Oirschot. Daarnaast hebben we ook vandaag bij Katsumi nog twee doitsu ochiba sigure kunnen vastleggen. Het werd daarna donker en om koi goed te kunnen beoordelen besloten we om morgen terug te keren naar Katsumi Koi Farm. Dat betekent dus dat we morgen twee kwekers opnieuw zullen gaan bezoeken.

Tot morgen

Giel

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Vrijdag 16 maart 2012

Beste mensen,

De tijd vliegt voorbij. Het is alweer vrijdag. We gaan terug naar de kweker waar we gisteren de dag afsloten. De farm van Katsumi san. We hebben vandaag alleen nisai bij hem kunnen kopen. Allereerst een geweldige metalic doitsu ochiba. Een geweldige mooie koi. Tevens een hi utsuri kunnen aanschaffen. We hebben deze koi allebei op een film vastgelegd die u hieronder kunt gaan bekijken.

Film doitsu ochiba

Film hi utsuri

Ook hebben de tosai van Katsumi nog eens goed bekeken. We hebben een hele mooie mix kunnen selecteren. Geweldige mooie koi. Onderweg nog een plaatje geschoten in de sneeuw wat we u niet willen onthouden. Een fantastische mooie omgeving!

De reis ging daarna verder. Een nieuwe kweker: Hashibako. Hashibako is gespecialiseerd in het kweken van shiro utsuri’s en showa’s. We keken onze ogen uit! Topkwaliteit tegen betaalbare prijzen. We kennen natuurlijk Omosako in Hiroshima, maar de kwaliteit van Hashibako deed ons verbazen. Prachtige shiro utsuri’s, waarbij het wit echt sneeuwwit was en de sumi van perfecte kwaliteit.

Onze reis zit er bijna op. Morgen proberen we nog naar Maruhiro terug te keren. Dat zal wellicht de laatste kweker zijn van deze trip dit voorjaar. We hebben veel indrukken opgedaan en werkelijk fantatische koi gezien en kunnen kopen. Binnenkort zullen deze arriveren in Oirschot bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot. U bent natuurlijk van harte welkom om te komen kijken. Houdt regelmatig onze website bij. Daar zullen wij u informeren over de aankomst van Momoka en de koi die we deze trip hebben gekocht.

Groeten,

Giel

Koi karper Japan

Zaterdag 17 maart 2012

Beste mensen,

Vandaag is onze laatste dag voor wat betreft het selecteren van koi. Morgen begint de terugreis naar Nederland. We hebben veel kwekers kunnen bezoeken deze reis en veel prachtige koi gezien en kunnen bemachtigen. Zo’n reis door Japan gaat je niet in je koude kleren zitten. Het is soms zeer vermoeiend maar zoals gezegd het was weer zeer de moeite waard. Zoals beloofd zijn we vandaag nog teruggegaan naar Maruhiro. We hebben enkele nisai shusui, hi utsuri’s en ginrin ochiba kunnen selecteren. Met name het hi van de shusui is erg mooi. Als laatste farm voor deze reis zijn we op bezoek gegaan bij Tsuna. Het bijzondere van deze kweker is dat hij mooie kin ki utsuri kweekt. Deze soort word weinig gekweekt dit komt mede omdat het de meeste niet lukt om het zwart er goed uit te laten komen. Tsuna lukt dat wel daarom is dit natuurlijk een van zijn specialiteiten, er was dan ook genoeg keus, waardoor we redelijk snel een hele mooie selectie bij elkaar hadden. Naast deze kin ki utsuri hebben we tosai geselecteerd. Prachtige doitsu sanke, aka matsuba, ginrin goshiki, ginrin showa, hi utsuri en goshiki. Als je Tsuna ziet, denk je meteen aan een Japanse Kerstman (misschien doet ie dat rond die tijd er als bijbaantje bij).

Als slot van deze reis zijn we gaan chocolade fonduen. Dit werd ons aangeboden door onze bemiddelaar, Paul Ashton van Koi Bito. Het was met name bedoeld als verjaardag kado aan mijn reisgezel, Carina Hulselmans. Het was perfect! Wegens een computer crash, is het verslag een beetje geminimaliseerd, maar als ik thuis ben zal ik meer foto’s en video’s plaatsen. Ik ga nog gauw even slapen, want om 3 uur in de nacht vertrekken we weer naar Tokio. Eind maart is de eerste zending nieuwe koi weer te bezichtigen in ons vijvercentrum in Oirschot. Houdt daarom onze website goed in de gaten en kom langs om de nieuwe juwelen van de vijver te bewonderen. Vergeet ook niet dat Momoka, onze top koi van Momotaro ook te bewonderen zal zijn.

Tot gauw!!

Giel

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droomvijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T11:49:53+01:00
Ga naar de bovenkant