Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vijvercentrum De Scheper – Japan reis 2011

Lees hier ons Japan reis uit 2011

Dit jaar (2011) vertrekken we weer naar Japan. Zoals u van ons gewend bent, gaan we daar wederom op zoek naar top koi. We bezoeken wederom diverse topkwekers en proberen er weer de beste koi voor u uit te zoeken. Na enkele weken zullen de door ons aangekochte koi in Nederland aankomen. Lees hieronder het verhaal verder.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Maandag 14 februari 2011 – Japan reis en de jumbo tosai veiling

Helaas was Momoka nog niet helemaal klaar voor The All Japan koi show 2011 in Tokio. Voor zo’n show is perfectie een must, anders heeft het geen zin, op dit moment is Momoka dat nog net niet, helaas, maar wellicht in November aanstaande in The All Japan Koi-show van de ZNA.

MAAR voor nu gaan we 6 Maart weer vertrekken naar Japan weer op zoek naar geweldige “Swimming Jewels”, deze keer verblijven we niet alleen in het zuiden maar gaan we op uitnodiging weer eens een paar dagen naar Niigata, Ik ben heel erg benieuwd, dit is voor mij alweer enkele jaren geleden. Heel belangrijk nieuws is dat we dit jaar samen met ‘t Steegske naar Niigata en het zuiden van Japan gaan afreizen en hopen zo samen de mooiste zwemmende juwelen naar België en Nederland te kunnen halen.

Naast ons bezoek aan kwekers in Niigata en de kwekers op het zuidelijke deel van Japan zoals Hiroshima en Kyushu eiland zijn we voor 15 maart weer uitgenodigd voor de JUMBO-TOSAI Koi-veiling van Momotaro-Koifarm deze zal 15 Maart plaats vinden, zodra de foto’s van de Koi bekend zijn zullen ze op onze site worden getoond, ben je geïnteresseerd in een of meerdere jumbo tosai mail of bel ons we helpen je graag verder.

Tot snel!!

– Dinsdag 8 maart 2011 – Eerste dag in Niigata– Woensdag 9 maart 2011 – Dag 2 op bezoek bij Iwashita conias en takano– Donderdag 10 maart 2011 – Derde en laatste dag in Niigata gebergte– Vrijdag 11 maart 2011 – Vierde dag onderweg naar Kyushu eiland– Zaterdag 12 maart 2011 – Vijfde dag op bezoek bij Okawa en Muto– Zondag 13 maart 2011 – Zesde dag Matsue en Ehara– Maandag 14 maart 2011 – Dag 7 de rustdag met veel farms– Dinsdag 15 maart 2011 – Dag 8 de Momotaro koiveiling– Zaterdag 19 maart 2011 – Momoka en de top kwaliteit Jumbo tosai

Dinsdag 8 maart 2011 – Eerste dag in Niigata

Ja mensen dit was al voor mij alweer een hele tijd terug dat ik in Niigata ben geweest, deze reis ben ik samen met ‘t Steegske afgereist naar Japan. Het was een lange reis we kwamen maandag avond tegen tienen pas aan in Oijya in het Park-hotel, maar de volgende ochtend was het al meteen de moeite waard om er te zijn, gewoon METERS sneeuw langs de weg zelfs nu nog in maart!!!!

De eerste kweker vandaag was Hirasawa, of zoals je op de foto kunt zien Marusei Koi-farm (tussen de ingesneeuwde auto’s. Wij hebben hier naast een hele mooie 3-jarige Kujaku en Chagoi, ook nog 30 nisai van 30-35 cm gehandpicked, een hele leuke mix!! Ik heb daar helaas geen foto van want het was na de handpick van deze koi een te drukke bedoeling in de bak, te druk voor een goede foto. maar je ziet de Koi vanzelf bij ons. In de tijd dat ik voor het laatst hier was, was de vader nog DE gezagvoerder in de zaak, nu had zijn oudste zoon het van hem overgenomen.

Dit zie je heel vaak bij de Koi kwekers, de oudste zoon neemt het bedrijf over en de jongere broer(s) komen dan bij de oudste in dienst of beginnen een eigen farm. Zo is dat ook bij Hirasawa de jongere zoon (Marahiro) heeft naast het moederbedrijf een kleinere Koi-farm opgezet, je kunt duidelijk aan de koi zien dat hij een eigen manier van werken heeft, anders maar wel met goede kwaliteit, wij hebben er niets gekocht maar het was heel interessant. Hierna zijn we op bezoek gegaan bij Yamazaki een leuk bedrijf, naast de koi die wij allemaal kennen kweken ze hier ook de zogenaamde “Butterfly Koi” oftewel “Longfin Koi”. Ik zelf ben geen liefhebber van Butterfly Koi, en toch siert het menig Koivijver.

Als klapper op de vuurpijl zijn we op het einde van de dag een bezoek gaan brengen aan Takatatsu, hier hebben we 3 mooie 3 jarige Ai-Goromo en Budo-Goromo weten te bemachtigen, en een prachtige 5-jarige Ginrin-Soragoi van meer dan 80 cm!! De Ginrin- Soragoi is een pracht Koi met een geweldige huidkwaliteit en een schitterende body.  Over Body gesproken, we hebben bij Takatasu ook een geweldige Chagoi bemachtigd eentje waar menig Koi bij in de schaduw zwemt (ook de Ginrin-Soragoi!!), op de foto’s en het filmpje kun je je geen voorstelling maken hoe groot zij is! ze hebben de allergrootste bowl gepakt die ze hadden, het transpot van deze Chagoi gaat maar liefst 60 kg bevatten!!!!! Nu zegt je dat misschien  niet veel, maar als je bedenkt dat bv. 10 Koi van 30-35 ook in een box gaan en dan met een totaal gewicht van slechts 25 kg, dan krijg je misschien wel een beter beeld bij de grote van deze Chagoi. We hebben dus niet alleen sneeuw gezien maar ook een hele boel Koi en nog eens Koi.

Er zijn al veel nieuwe vissen te bewonderen op onze nieuwe gezamenlijke site van De Scheper en ‘t Steegske, de site is nog in “demo” faze maar er komen elke dag nieuwe Koi bij van ons beide bedrijven. Kijk alvast gerust naar www.koinetwerk.com/demo en blijf op de hoogte!! (later zal deze link ook op de homepage zichtbaar zijn). Nou, ik brei er een eind aan, ik ga lekker slapen en morgen weer vroeg op naar de volgende farms!!

Tot morgen!!

Giel.

Woensdag 9 maart 2011 – Dag 2 op bezoek bij Iwashita conias en takano

Na een korte nachtrust en een stevig ontbijt van ham en ei, gingen we weer met frisse moed op pad, want het was gisteren een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar was. De diversiteit is in dit Niigata gebied veel groter dan in het zuiden. Het zuiden is echt gespecialiseerd in Go-Sanke, door die specialisatie is de keuze in kwaliteit dan wel heel groot, daarbij zijn de kwekers in Niigata over het algemeen veel kleiner dan in het zuiden.

Wij willen niet alleen Go-Sanke (voor de beginners onder ons; Go-Sanke is de groep Kohaku, Sanke, Showa en tegenwoordig ook Shiro Utsuri, de Tancho en de Doitsu vallen buiten deze groep), we willen diversiteit in onze vijvers. Sinds enkele jaren haalde ik deze diversiteit bij Ogata uit Kurume van het Kyushu eiland. De toegenomen hygiëne, de sterk verbeterde transport omstandigheden van Niigata en natuurlijk de grotere diversiteit, hebben mij er toe gebracht om weer teug te gaan naar Niigata, wat mij zoals ik al aan gaf zeer goed bevalt.

Dus vandaag weer 3 kwekers op het program, de eerste was Iwashita, een kleine farm. De voornaamste soorten op deze farm zijn Asagi, Goromo en Go-Sanke. Voor ons heb ik daar enkele hele mooie Nisai geselecteerd, 3 Asagi, 4 Goromo en 1 Tancho Sanke, een echte aanwinst.

Hierna zijn we naar Conias gegaan, net als Iwashita geen grote farm maar wel interessant, Conias heeft naast Go-Sanke ook Goshiki en Doitsu Kohaku, Doitsu Sanke en Doitsu Showa, ook hier hebben we geen grote patij maar wel een hele mooie mix geselecteerd. Na het middagmaal zijn we te gast geweest bij Takano, Takano was er nog even niet maar we konden alvast eens goed kijken naar zijn mooie collectie 3, 4, 5 en zelfs hele mooie 6-jarige Koi, want hij had de sleutel alvast aan een haakje bij de deur neer gehangen voor ons, mijn oog viel direct op een hagel witte 6-jarige Budo Goromo met slechts 3 betrekkelijk kleine patronen van een budo is het een zeer opvallende koi, de schubben zijn zo mooi getekend, de body is werkelijk subliem en zoals ik al zij het wit is echt hagelwit, ik had al een keer eerder zo’n zeldzaam mooie Budo Goromo gehad in 2002, dus dit zou wel eens een hele mooie afsluiting van de dag kunnen zijn en na een poosje viel mijn oog ook op een 6-jarige Goshiki van hetzelfde kaliber als de Budo Goromo, echt HQ dus!!  Nu nog even wachten op Takano San, toen hij er eindelijk was hebben we eerst 3 en 4-jarige Koi geselecteerd voor ‘t Steegske en daarna pas de 2 zesjarige parade paardjes, we hebben heel goed zaken kunnen doen en mogen met vreugde zeggen dat deze 2 prachtige Koi van Takano naar Nederland komen.

Donderdag 10 maart 2011 – Derde en laatste dag in Niigata gebergte

Het was vandaag een korte dag, want vandaag gaan weer naar het zuiden, eerst zo’n 600 km naar Kobe met de auto en dan nog eens 150 km met de trein naar Okayama, de stad van Momotaro. Aoki was vandaag de laatste farm van Niigata. Deze farm is gespecialiseerd in metallic Koi, Goshiki en Doitsu Goshiki,. Doitsu Goshiki zie je haast nergens, heel apart en mooi afgetekend, ik vond het heel interessant om hier ook eens wat van mee te nemen, 1 box met 3 driejarige en 2 tweejarige Goshiki en een 50 tal speciaal door Aoki geselecteerde tosai, omdat Carina hier al heel lang, en met plezier komt mochten we er als eerste uit handpicken, er zitten echt geweldig mooie exemplaren bij van Goshiki maar ook Doitsu Goshiki, Yamatonishiki en Doitsu Kohaku. Tja, het klinkt bijna als een cliché, maar het was alweer een geslaagde dag.

Niigata is voor mij een geslaagde reis geweest, we kijken uit naar de aankomst van de Koi bij De Scheper. Tijdens dit schrijven zitten we in de auto naar Kobe, vanavond probeer ik de koi op Koinetwerk te plaatsen, dan kun je ze vast zien!!! Ook de sneeuw in Niigata was mooi, maar nu op naar het zuiden!! Zo mensen nu ga ik echt slapen het is meer dan laat genoeg, ik kan gelukkig even (500 km) in de auto slapen!!!

Tot morgen!!

Giel.

Vrijdag 11 maart 2011 – Vierde dag onderweg naar Kyushu eiland

‘s Morgens 7.30 uur aanrijden voor een trip van bijna 600 km, onderweg stoppen we bij Omosako en Yamatoya. Omosako is geheel gespecialiseerd in Shiro Utsuri, door de zeer specifieke specialisatie kun je bij Omosako dan ook heel hoge kwaliteit Shiro Utsuri vinden. Omosako heeft een nieuwe kas gebouwd, heel ergonomisch ingericht en ook hier krijgt hygiëne veel aandacht, je ziet echt heel veel schitterende Shiro’s van 1-jarige tot 6 en7-jarige  Shiro’s, je zou het liefst een stel hele mooie 4 of 5 jarige mee willen nemen en flink wat Nisai zo mooi zijn ze. Je moet keuzes maken. Takahiro san had al enkele nisai voor ons geselecteerd in verschillende kwaliteiten en een groot aantal Tosai van hoge kwaliteit.

Na lang wikken en wegen, heb ik besloten om een 50 tal Tosai te gaan selecteren, deze waren naar mijn menig zo mooi, dat ik er spijt ban zou krijgen als ik daar wat terughoudender in was geweest. Prachtige grote tosai met veel onderliggend Sumi (zwart) en de patronen zijn ook duidelijk zichtbaar, ze zijn allemaal rond de 20 cm, wat bij een tosai Shiro Utsuri al groot is. Ik ben erg blij met deze keuze ik ben ervan overtuigd dat hier heel veel mooie volwassen Shiro Utsuri uit zullen groeien!!!

Hierna weer verder richting Kyushu eiland, even eten en daarna Yamatoya, Yamatoya is voor zuidelijke begrippen niet heel groot, hij is gespecialiseerd in Go-Sanke met hoge kwaliteit. Daar hoorde wij het nieuws van de dag, de ramp die zich op dat zelfde moment afspeelt, enorme aardbevingen en Tsunami, teisteren op dat zelfde moment als wij Yamatoya zijn Koi bezichtigen, het werd een lange middag, waarbij we met z’n alle naar de afgrijselijke beelden kijken van het niets ontziende water, er werd gesproken dat er 1 miljoen huizen zijn vernietigd, welke vernietigende sporen deze ramp gaat achterlaten is nog totaal niet bekend, eigenlijk zie je de beelden ook met een soort ongeloof, omdat we ze wel zien op de tv, maar er zelf niets van merken, gisteren waren we nog in Niigata waar het vandaag weer met bevingen van 5,6 op de schaal van Richter werd opgeschrikt en Tokyo waar we geland zijn ruim 8 hevige bevingen te verwerken heeft gekregen met de zwaarste sinds 140 jaar van 8,9, dat is even moeilijk te beseffen je bent net op die plaatsen geweest, het land word geteisterd door een enorme ramp, je bent zelf in Japan maar je merkt het niet. Op dit moment hoop je dat het stopt en niet nog meer verwoest. Ik heb vanmiddag zelf niets gekocht, we zijn nu op Kyushu eiland aangekomen in Kurume. Daar gaan we morgen naar Muto, Okawa en Ando.

Tot morgen!!

Giel

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Zaterdag 12 maart 2011 – Vijfde dag op bezoek bij Okawa en Muto

Weer vroeg uit de veren want we gaan vandaag weer helemaal terug naar Okoyama! We starten deze dag bij Okawa, hier komen we al enkele jaren, naast Go-Sanke kweekt Okawa Shiro-Utsuri, Soragoi, Ochiba en nog een beetje andere variëteiten. Normaal neem ik hier voornamelijk de laatst genoemde soorten en af en toe een hele mooie Kohaku, Sanke of Showa. Nu is het helemaal anders, Okawa had deze keer geweldig mooie Jumbo tosai Kohaku, Sanke en Showa liggen, allemaal tussen de 35 en  40 cm, mooie patronen en een goede huidkwaliteit. Hier kunnen we niet zomaar aan voorbij gaan want ook de prijs is zeer goed!!

Na Okawa gaan we naar Muto, ik had gehoopt nog of alvast mooie jumbo Tosai te kunnen selecteren, helaas vingen we dit keer bot, de lager geklasseerde tosai waren helemaal op en de duurdere tosai moest hij absoluut laten liggen voor zijn open sale op 19 maart a.s. Jumbo tosai van hoge kwaliteit waren er dit jaar te weinig en als je op zo’n vooraf aangekondigde open sale houd zoals elk jaar, maar je kunt niets bijzonders bieden, dan zou je kunnen verwachten dat er op de volgende open sale minder in plaats van meer bezoekers aanwezig zullen zijn dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn!! Jammer voor ons maar helaas. We hebben natuurlijk wel onze prachtige en inmiddels 4 jarige Kohaku naar boven gehaald en goed bekeken, ze was geweldig geëvolueerd, het kiwa en het chasis is super, ze gaan er waarschijnlijk dit jaar broed van halen, ik hoop het want de beste 5 zijn voor ons !! Als je meer wil weten kun je kijken naar de verhalen van Muto voorjaar 2009 en najaar 2009. De Kohaku had een heel klein oppervlakkig zwart plekje op haar zij, Muto san heeft het even voor ons weggehaald. Door de goede evoluatie van onze Kohaku zijn we weer vrolijk gemutst op weg gegaan naar Okoyama!!

Tot morgen!!

Giel.

Zondag 13 maart 2011 – Zesde dag Matsue en Ehara

Vandaag hadden we een mooie trip door de bergen, onderweg naa r Matsue, hadden we  stralend weer, dit leverde een prachtige foto van de vulkaan Daisen, Matsue kweekt alleen Go-Sanke en heeft daarin zeer hoge kwaliteit zwemmen. Sanke en Showa heeft de Matsue Koi-farm in mindere maten, Matsue is specialist in Kohaku.

We hebben het vandaag echt getroffen niet alleen met het weer, Matsue had hele mooie Jumbo tosai voor ons, uit een bassin waar ruim 500 tosai zwemmen hebben wij er 105 uitgeselecteerd, echt mooie `jumbo tosai van 30-38cm, Koi met veel groeipotentie, goede body mooie patronen en een goede huidkwaliteit, je moet ze gewoon komen zien dan begrijp je precies wat ik bedoel.

We gaan natuurlijk niet iedere Tosai op de foto plaatsen, we hebben wel een leuke impressie gemaakt die we graag willen laten zien.

Als je goed telt dan zitten er in deze bowl geen 15 maar 14, ik heb de Showa die hier bijzat even apart genomen zie hier onder.

Het selecteren van de Tosai heeft tot in de middag geduurt, dus even ertussen uit om te gaan eten, hierna zijn we naar de grotere jongens gegaan en hebben we uit een groot bassin 4 prachtige Sansai (4-jarige) Koi geselecteerd, 2 Kohaku van 65 cm een van 67 cm en een Tancho Kohaku van 69 cm, deze koi kun je natuurlijk wel per stuk op Koinetwerk bewonderen. Ik zet ze er morgen op met film!!

Hierna was de dag eigenlijk alweer bijna voorbij, we zijn nog vlug even bij Ehara langs gegaan omdat Ehara toch op de terugweg lag, ik heb daar niets kunnen vinden. Onderweg houden we het nieuws bij van de vreselijke ramp hier in Japan, het houd iedereen bezig, bij iedere farm word het besproken, landkaarten worden erbij gehaald en bij iedereen staat de tv aan waar werkelijk 24 uur per dag en ook op iedere Japanse tv zender continu alles over de enorme ramp word gerapporteerd, het is raar gevoel, prachtig weer, schitterende Koi en in hetzelfde land, staat zo’n 700 km verder de gehele kuststrook volledig overhoop. Maar ook hier in Japan gaat alles gewoon door, ook op de Koi-farms de video hieronder spreekt boekdelen.

Tot morgen!

Giel.

Maandag 14 maart 2011 – Dag 7 de rustdag met veel farms

Vandaag even een rustige dag, vandaag hebben we enkele nieuwe farms bezocht en omdat ze allemaal in regio van Oyama en Takigawa zijn gevestigd, zijn we natuurlijk ook even bij hen  langs gegaan. Bij zowel Takigawa en Oyama hadden voor ons enkele koi geselecteerd, helaas hadden we de Koi al of het ging om kleine tosai die we graag pas later in het seizoen willen hebben. De nieuwe kwekers waren erg interessant, ze staan bij mij op het lijstje, zodat we na deze zomer de evolutie van de farms kunnen bekijken.

Nou dan zullen we deze dag maar gaan besteden om jullie wat video’s te laten zien die we niet op Koinetwerk kunnen laten zien. Als eerste beginnen we met 2 video’s van Omosako, de beelden spreken voor zich.

Op Kyushu eiland zijn we naar Okawa en Muto geweest, van Okawa zien we de Jumbo tosai, en bij Muto heeft Muto san een klein sumi plekje weggehaald van onze top Kohaku. De Jumbo tosai van Matsue kunnen we uiteraard niet allemaal stuk voor stuk fotograferen en filmen, dat zijn er meer dan 100. Maar zo kun je ze ook bijna allemaal zien. Ja, en ook de kleine Japanners willen graag laten zien wat ze kunnen.

Tot morgen bij de veiling van Momotaro.

Groeten Giel.

Dinsdag 15 maart 2011 – Dag 8 de Momotaro koiveiling

Voor mij is de Momotaro Koi-farm nog steeds de nummer een op het gebied van Koi kweken in de ruime zin van het woord. Men is hier altijd innoverend bezig, niet alleen op het specifieke kweken, bloedlijnen en selecteren, maar ook op het gebied van behuizing, filtratie, medicatie en natuurlijk voeding. Dit alles resulteert zonder twijfel in continue aanwezigheid van topkwaliteit in Koi. En dat merk je als je weer aanwezig mag zijn op een Momotaro Koi-veiling, de kwaliteit word gewaardeerd,  dat uit zich aan de bezoekers en wat ze graag willen bieden voor de Koi van Momotaro. Zo ging vandaag de duurste nisai, ( dit is dus slechts een 2-jarige Koi) ging van de hand voor VIJF EN EEN KWART MILJOEN Yen oftewel een slordige € 50.000,–, zo hoog word de kwaliteit beoordeeld. voor ons is dat niet van toepassing, maar er zijn ook tosai van hoge kwaliteit en veel potentie, mede daarvoor kom ik graag op de Koi-veiling van Momotaro om op deze manier voor minder geld goede kwaliteit met potentieel aan te kunnen kopen voor mijn klanten.

En het is weer gelukt!! ik had er eerlijk gezegd een zwaar hoofd in met de aanwezigheid van toch een behoorlijk aantal genodigde en daarbij voor mij wel enkele bekende Aziaten die het niet bepaald op de dollar nauw afwegen. Ik heb toch weer enkele klanten gelukkig met hun keuze kunnen maken en dat doet mij goed!! Hieronder een foto reportage en een filmpje waar de duurste nisai van deze veiling word verkocht. Tot morgen, dan gaan we onze Top-Koi Momoka eens grondig bekijken, ik heb wel alvast een foto van haar gemaakt, hij staat er bij.

Groeten Giel.

Zaterdag 19 maart 2011 – Momoka en de top kwaliteit Jumbo tosai

Op het moment van dit schrijven zijn we weer helemaal thuis we zijn woensdagmiddag 12 uur Japanse tijd vertrokken terug naar Nederland, waar ik om half 4 donderdag Nederlandse tijd weer thuis was, een reis van bijna 36 uur!! Voor dat we gingen vertrekken hebben we samen met Maeda san, medewerker Adam en natuurlijk Daisuke nog even in alle rust Momoka uit het water gehaald en gebowld, ze was op 26 november 80 cm en dus nu voor aanvang van een nieuw groeiseizoen nog steeds 80 cm, momoka had wel een lichte beschadiging opgelopen op haar kop, daarom kon ze afgelopen keer niet meespelen in de All Japan Koi show. Volgens Maeda san en Daisuke trekt de beschadiging helemaal weg en komt dit deze zomer al helemaal goed. Dat zou fantastisch zijn, dan zou Momoka in November nog met ZNA All Japan Koi-show mee kunnen doen, als alles in orde is, zodat ze in 2012 naar Nederland kan komen.

We hebben afgelopen dinsdag beslag weten te leggen op een groot aantal Top Jumbo Tosai voor onze klanten, die aan mij hun keuzes hadden doorgegeven, het zijn allen Top tosai van dusdanige kwaliteit, dat het absoluut loont om deze nog tenminste 1 groeiseizoen bij Momotaro op de farm door te laten groeien. Naast de aangekochte Koi voor onze klanten hebben we zelf ook nog een 3 tal Top Jumbo Tosai Showa weten te bemachtigen, ook deze zijn van dusdanige kwaliteit dat ik ze nog tot November bij Momotaro laat opgroeien zodat ook deze koi als Nisai van ca. 55 cm of groter naar Nederland zullen komen, getuigen onze eerder bereikte resultaten van Top Jumbo Tosai.  De top Koi die door onze klanten via mij zijn gekocht komen niet in beeld onze site.  We zullen de door ons aangekochte Top Koi wel op  Koinetwerk plaatsen met film en al, deze top Koi zijn te reserveren, ze verblijven echter wel tot November in Japan. Hieronder alvast de foto’s

Het was een reis die je gewoon nooit meer vergeet, het leed wat zich iedere dag vanaf 11 maart in Japan manifesteerde en dan de enorme tegenstelling van de super mooie aankopen van de afgelopen 11 dagen, zoals ik al eerder heb aangegeven is het een dubbel gevoel, we leven mee met met de mensen uit de getroffen gebieden en hopen dat er snel een eind komt aan de gigantische ramp, en tegelijk kijken we uit naar de eerste zending Koi die 1 april word verwacht. Ik zie jullie allen graag terug bij De Scheper om onze nieuwe juwelen eens te bewonderen.

Tot ziens!

Giel.

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T16:42:02+01:00
Ga naar de bovenkant