Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!

Professioneel en persoonlijk advies!

Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Masters in aanleg van (zwem)vijvers!

Vijvercentrum De Scheper – Japan reis 2015

Lees hier onze Japan reis van maart 2015

Dit voorjaar is het weer zo ver. Giel van Alphen reist samen met een aantal genodigden weer af naar Japan om daar voor jullie een mooie selectie te gaan maken van Japanse Koi die in het vroege voorjaar naar Vijvercentrum De Scheper zullen komen.

Heeft u zelf nog wensen? Geef deze dan door aan ons en wij gaan aan de hand van uw wensen op zoek naar uw droomkoi! Lees hieronder het verhaal.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Momotaro Koi selecteren – 12 maart 2015

Hallo allemaal!!

Vijvercentrum De Scheper is weer in Japan voor het selecteren van uw nieuwe koi! Zoals altijd gaan we eerst naar Momotaro. Vijvercentrum De Scheper is een van de weinige dealers in Nederland voor deze beroemde koifarm uit Japan. Jaarlijks bezoeken we deze koi farm in Okayama, in het zuiden van Japan. De koi van Momotaro koi farm zijn de echte absolute wereldklasse.

We hadden een hele goede reis en bij aankomst was het zo helder dat we Japan en de Japanse kust heel mooi vanuit de hoogte konden bekijken en vast konden leggen.

Fijn om weer terug te zijn bij een van de beste Koi-breeders. Zoals je op onderstaande foto kunt zien heeft Momotaro nieuwe mudponds gebouwd, 11 stuks en allemaal erg groot. Apart dat ze hier een groene kunststof folie voor gebruiken, het is minder UV bestendig als rubber, maar wel sterk.

Natuurlijk gaan we altijd even lekker eten bij Momotaro en dan kan je gelijk de enorme verzameling aan klassieke autoʼs aanschouwen.

Ja mensen onderstaand zie je de grote vijver van Ryu- X. onze All Japan Superior Champion!!! Maar nu was de vijver helemaal leeg.

En dan is het scheppen, wikken, wegen, nog eens goed beoordelen, fotoʼs nemen filmen en nog maar eens!!

Het blijft een mooie omgeving bij de Momotaro Koi-farm. En nog steeds een heel mooi en ergonomisch bedrijf met geweldige Koi!!!

Onderstaand zijn we een prachtige Nissai Showa aan het bowlen voor een grondige inspectie.

Frank is naast een super reisgenoot en mijn persoonlijke bodyguard. Hij heeft mijn cameraʼs e.d. heel goed bewaakt, alles zeer nauwlettend bekeken en grandioos meegeholpen met het maken van fotoʼs en films.

Nog even een mooi plaatje maken van de Showa “Lion Queen” Ze is Grand Champion op de All Japan Koishow geworden in 2014 en is ondertussen 100 + centimer! Wat een extreem mooie koi is dit zeg!

Nog even overleggen met Daisuke over de geselecteerde koi en dan is het weer tijd om te gaan!
Het was een geweldige dag met heel veel geweldige koi, vergeet niet te kijken op koinetwerk.com voor het laatste aanbod van nieuwe koi.

Tot morgen! Dan gaan we naar de kwekers Takigawa, Sakai en Omosako.

– Koi-farm Omosako – 13 maart 2015– Takigawi Koifarm backstage selecteren Koi – 14 maart 2015– Koifarms Okawa en Ogata – 15 maart 2015– Koi-farm Nagoshi onderweg van Okayama naar Niigata – 16 maart 2015– De Koi-breeders van Niigata: Marudo en Hirashin – 17 maart 2015– Laatste dag – Koifarm Hirasawa – 18 maart 2015

Koi-farm Omosako – 13 maart 2015

Een nieuwe dag in Japan! Op naar de volgende Koifarm in Hiroshima voor het selecteren van Koi.

We hadden belooft om vandaag naar de Koifarm van Sakai, Takigawa en Omosako te gaan, helaas gaf Koifarm Sakai te kennen dat hij geen koi meer had die wij graag zouden selecteren. koifarm Takigawa was nog niet klaar met het selecteren van zijn Tosai, waardoor we ook daar nog niet terecht konden vandaag.

Omosako was wel klaar hij had gisteren zijn Koi al geselecteerd voor ons. Op weg naar Koifarm Omosako;

Eerst onderweg nog wat lekkere broodjes halen.

Eenmaal aangekomen eerst even goed rondkijken op de grootste en misschien wel de beste Shiro Utsuri Koifarm van Omosaka.

Uit de selectie die Omosaka voor ons had gemaakt gingen wij nog verder selecteren in de koi.

Natuurlijk leggen we alles vast op de gevoelige plaat voor op koinetwerk.com, onze Vijvercentrum Facebook pagina en voor ons Vijvercentrum Youtube kanaal. En deze keer niet alleen Shiro Utsuri maar ook nog schitterende Kujaku en Goshiki.

Onderstaand ook een mooi plaatje, een hagelwit en diep zwarte Shiro Utsuri.

Als klap op de vuurpijl van deze dag: Een Tancho Shiro Utsuri. Iedereen zegt en denkt dit is een Tancho Showa, maar niets is minder waar, de moeder van haar is namelijk Panda Jr. En dat is een 100% Shiro Utsuri.

De sansai Tancho Shiro Utsuri heeft een prachtige body met veel groeipotentie en is nu 63cm. Gaaf hè?!

Ze liet zichzelf vandaag niet erg goed fotograferen maar onderstaand certificaat gaat nu al met mij mee!! De Tancho is pas met Pasen bij Vijvercentrum De Scheper te bewonderen.

Toch weer een mooie dag met veel voldoening. Morgen gaan we naar Koifarm Takigawa.
Tot morgen mensen!!

Takigawi Koifarm backstage selecteren Koi – 14 maart 2015

De derde dag van onze Japanreis alweer! Bovenstaande film geeft al een mooi beeld hoe het selecteren van Koi er aan toe gaat. Het is een uiterst zorgvuldige klus waarbij wij en de koikweker Takigawa zorgvuldig samenwerken.

Onderweg naar de Koifarm Takigawa kwamen we deze reiger tegen. In Nederland kan hij een doorn in het oog zijn van vele vijver en koi liefhebbers. Maar je ziet dat we niet het enige land zijn waar ze het goed naar hun zin hebben.

We krijgen de beste hulp tijdens het selecteren van de Koi die we kunnen krijgen. We hebben erg veel mooie Kohaku, Tancho Kohaku, Tancho Sanke, en Showa geselecteerd.

Wederom hebben we een echte beauty mogen selecteren om mee te nemen naar Vijvercentrum De Scheper. Het is een schitterende Kohaku van 70 cm met een schitterende body. Een echte eye-catcher voor in de vijver!

Koifarms Okawa en Ogata – 15 maart 2015

We gingen vandaag naar Kurume de plaats van Koi kwekers Okawa en Ogata. Kurume ligt op het eiland Kyushu en ligt daarmee ongeveer 450 ten zuiden van Okayama. Om tijd te besparen hebben we er voor gekozen om dit traject met een super snelle trein af te leggen, de treinreis naar de hoofdstad van het eiland duurde maar 1,5 uur! 

De eerste Koifarm waar we naar toe gingen vandaag was Okawa. Deze Koifarm bestaat sinds 1964 en ligt in de plaats Kyushu.

De tweede kweker waar we vandaag naar toe gaan is Ogata. Deze Koifarm bestaat sinds 1972. Sinds die tijd heeft Ogata zich ontwikkeld tot een grote farm met 15 personeelsleden, 8 kassen met Koi en 4 hectare aan mudponds.

Koi-farm Nagoshi onderweg van Okayama naar Niigata – 17 maart 2015

Vandaag reizen we af naar het noordelijker gelegen Niigata gebergte in dit gebergte zitten tal van Koi-kwekers, waarvan we 10 tot 15 van de belangrijkste zullen bezoeken.

We zullen vandaag ca. 830 km reizen, deels met de trein deels met de auto voor dat we in onze nieuwe thuishaven Nagaoka zullen zijn.

Maar voor dat we daar zijn bezoeken we eerst nog Nagoshi een Koi-breeder die er met een kleine omweg toch redelijk op de weg naar Nagaoka ligt. We wisten niet wat ons te wachten stond maar het was verassend! Mooie bakken, keurig verzorgt en het belangrijkste: veel mooie Koi! Hoofdzakelijk Go-Sanke, maar toch ook veel andere variëteiten. Na ongeveer 359km zagen we in de trein in de verte al het Niigata gebergte.

De Koi-farm Nagoshi

Na een eerste blik te hebben geworpen op de Koi zijn we verder gaan selecteren.

Het eerste resultaat 5 prachtige nog volop in ontwikkeling zijnde Asagi en een mooie Kohaku en Sanke. Ook Frank is enthousiast en koopt zijn allereerste Koi van zijn Japanreis. Een geweldige Maruten Kohaku!

Oordeel zelf maar, Hagelwit, mooi afgetekend en veel groeipotentie. Een hele mooie Maruten.
…verder selecteren we nog vier mooie Yamabuki van ca. 50 cm

The best for last! Als laatste onderstaand nog een prachtige foto en filmpje van onze topper van de dag. Een zeer unieke en geweldige Yamabuki, het schubben patroon is werkelijk subliem!!

Tot morgen in Niigata.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

De Koi-breeders van Niigata: Marudo en Hirashin – 17 maart 2015

Vijvercentrum De Scheper op bezoek bij De Koi-breeders van Niigata: Marudo en Hirashin

‘s morgens toch eerst een stevig ontbijtje, dit is het ontbijt buffet van onze nieuwe thuishaven in Nagaoka.

Onze eerste stop was Marudo. Bij deze koifarm kwamen wij al in de vorige eeuw (klinkt wel heel ver weg!!) Hedendaags neemt de dochter steeds meer de zaken over.

Onze eerste aankoop vandaag een hele mooie Yamabuki van 72 cm.

En daarna een mooie imposante Chagoi van 74 cm met enorme groei potentie. Oordeel zelf maar.

De tweede stop Hirasawa, even goed kijken hier komen we morgen terug.

Frank vond het hier ook geweldig, zoveel koi,koi en nog eens koi.

Er stonden al weer veel dozen klaar om koi te vervoeren naar hun bestemmingen. De koi worden in een plastic zak, voorzien van zuurstof en water, in een stevig kartonnen doos vervoerd.

De laatste stop voor vandaag was voor ons de Hirashin Koi-farm. Een farm met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen. De koifarm heeft een heel aparte bouwwijze voor de kas gebruikt.

Op de Hirashin koifarm hebben we 3 sushui, 3 yamabuki en een Hi- Utsuri aangekocht.

Laatste dag – Koifarm Hirasawa – 18 maart 2015

Koitransport in Japan

Vandaag de laatste dag van onze Japan Koi Hunt. We gaan nog eens terug naar Koifarm Hirasawa. Gisteren hebben we al een vlugge blik geworpen op de koi die er zwemmen. Afgelopen nacht hebben we nog eens goed na kunnen denken over de koi die we zagen. Vandaag gaan we knopen doorhakken!

Dit was mijn ontbijt vanmorgen. Safety for all! Brood voorzien van een plastic hoesje voor mijn gehaktballetjes en een verpakt broodje voor de jam.

Genoeg power om door te gaan naar de volgende kweker! Op weg naar Hirasawa ligt er nog steeds meters hoog de sneeuw langs de weg. Een mooi gezicht, maar voor de mensen die hier dagelijks leven geeft het veel belemmeringen.

Frank en Olav vangen de vissen die ik aanwijs. Daarna kan ik ze goed beoordelen in een grote, 120 cm, bowl. Als we niet tevreden genoeg zijn over de koi mogen ze weer direct terug in het bassin.

Na ongeveer 2,5 uur hadden we deze 7 Koi geselecteerd. 3 hele gave Asagi een schitterende Hi-sushui, 2 van de beste Kujaku’s en 2 geweldige Hi Utsuri van 70+. Na een beetje wikken en wegen zijn Marusei San en ik het toch eens geworden over de prijs van de geselecteerde koi.

Nog 2 Koi zijn er bij gekomen een hele mooie Tancho Sanke en een Chagoi met een mooie body en een gaaf schubbenpatroon.

Alles even goed noteren bij een lekker bakje koffie en dan snel Carina ophalen om te gaan lunchen, zij was bij een andere kweker gaan kijken. Lunchen deden we dit keer op z’n Japans in de kleermakers zit of op de knieën aan een heel laag tafeltje, onze schoenen staan buiten dit zitgedeelte.

Na het eten gingen we weer naar beneden een kijkje nemen bij Danici Koi-farm. De wegen zijn hier geweldig om met de motor of trike doorheen te rijden.

Een van de hele mooie Koi huizen van Danici. Ik heb een mooi filmpje van een bak met Nisai van Danici, let op de Tancho Showa een pracht exemplaar, helaas konden we deze Tancho niet bemachtigen. 

En zo liep deze Koi-hunt weer ten einde

Nog even een impressie van het transport van de Koi naar het vliegtuig, dit zijn wel te verstaan niet onze koi, deze komen in 3 shipments naar Nederland. De eerste komt op 2 april aan, de tweede op 16 april. Het derde shipment is nog niet bekend.

We hopen dat jullie van de reportages hebben genoten, kijk nog eens de foto’s en films van de Koi en de reis terug op deze blog, op onze facebook en ons youtube kanaal, en dan zien we jullie graag snel weer bij Vijvercentrum De Scheper in Oirschot.

Tot ziens!!

Giel van Alphen

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.

2024-02-26T15:36:54+01:00
Ga naar de bovenkant