Vijverspecialist in Noord-Brabant

Vijvercentrum De Scheper in Oirschot

Vijvercentrum De Scheper is al ruim vijfentwintig jaar uw vijverspecialist! In 1985 zijn we begonnen als ‘Groenspecialist van Alphen’ in Oirschot, Noord-Brabant. Niet veel later zijn wij verder gegaan als Vijvercentrum De Scheper aan het ’t Laar 3 in Oirschot.

Tuinvijver laten aanleggen
Zwemvijver aanleggen
koi vijver aanleggen

Aanleg en advies

Al jaren zijn wij dé specialist voor alles op het gebied van vijvers. In onze showroom en in onze webshop www.vijverwinkel.com vindt u een ruim assortiment vijverproducten. Van alles op het gebied van vijvertechniek en kwaliteitsproducten voor vijveraanleg zoals vijverpompen, vijverfilters, vijverfolies enz. Tot alles om uw vijver aan te kleden en te sieren zoals vijverplanten, vijversubstraat, maar ook Japanse koi, siervissen en alle overige vijverbenodigdheden.

“Persoonlijke service en kwaliteit dat is wat ons drijft!”

Wilt u ook persoonlijk advies voor de aanleg van uw vijver? Of heeft u interesse om uw vijver door ons als professionals aan te laten leggen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, om een afspraak in te plannen! Wij nemen graag de tijd om uw vragen te horen. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum openingstijden.

Aanvraag afspraak

Van groenspecialist naar vijverspecialist

De verbondenheid met het ouderlijk bedrijf van Toon en Truus van Alphen was in het begin groot. Het hoveniersbedrijf van de familie van Alphen groeide en groeide. Janita en Giel van Alphen zagen ook dat er steeds meer nadruk kwam te liggen op de inrichting van de tuin. Daarbij kwam het steeds vaker voor dat particulieren na gingen denken over de aanleg van een vijver in hun tuin.

Giel en Janita besloten zich daarop toe te leggen, terwijl het hoveniersbedrijf zich bezig bleef houden met de aanleg en onderhoud van tuinen. De vijverspecialist was geboren! Kort daarna werd een eigen vijvercentrum geopend in Oirschot.

In de beginjaren werden talloze vijvers aangelegd, verspreid over heel Nederland. In de beginperiode waren tuinvijvers erg in trek. De jaren negentig kenmerkte zich door de aanleg van veel koi vijvers. Nederland ontdekte de Japanse koi en deze prachtige vissen hebben speciale huisvesting nodig. Vele koi vijvers werden voor onze klanten gebouwd en tevens verzorgen wij het jaarlijkse onderhoud.

Meer en meer werd een compleet vijvercentrum gebouwd. Meer producten werden aangeboden die betrekking hebben op de aanleg en onderhoud van vijvers. De Scheper mocht zich met recht een echte vijverspecialist noemen.

– Vijverproducten– De vijverspecialist van Noord-Brabant
Aanleg grondwerk zwemvijver

Vijverproducten

Als vijverspecialisten beschikken wij over vele producten. Naast koi en andere siervissen zijn wij dealer van bekende merken als: Oase, Velda of AquaForte. Of het nu gaat om vijverpompen, vijverfilters, voer, UV lampen, als echte vijverspecialist kunt voor alles bij ons terecht. Bovendien hebben wij talloze voorbeeld vijvers aangelegd, zodat u zich als bezoeker goed kunt oriënteren als u overweegt om zelf een vijver aan te leggen of aan te laten leggen. Uiteraard kunnen wij u hierbij uitstekend adviseren.

Naast vijver aanleg, kunt u ons ook inschakelen voor het jaarlijks onderhoud van uw vijver. Daarbij moet u denken aan het verwijderen van blad uit de vijver, schoonmaken van uw vijverfilter, opstarten van vijver de snoeien van waterplanten. Bel ons gerust voor het maken van een afspraak: we komen graag bij u langs.

De vijverspecialist van Noord-Brabant

In ons vijvercentrum in Oirschot, kunt u ons ruime assortiment komen bekijken. De kwaliteit van ons aanbod van Japanse koi is uitzonderlijk hoog te noemen. Jaarlijks bezoeken wij de bekende Japanse top kwekers en selecteren daar het beste wat op dat moment beschikbaar is. Normaliter reizen wij tweemaal per jaar af naar Japan.

Als vijverspecialist hebben wij daar enorme goede contacten opgebouwd in de loop der jaren. Dit betekent ook dat de kwekers in Japan met ons rekening houden en dat wij vaak mogen selecteren uit het beste aanbod.

In ons vijvercentrum kunt u onder meer terecht voor:

 • Vijverfolie
 • Voorbeeld vijvers
 • Koi
 • Voer
 • Vijverfilters
 • Vijverpompen
 • Vijververlichting
 • UV lampen
 • Geneesmiddelen
 • Waterkwaliteit verbeteraars
 • Schepnetten
 • Alle soorten vijvervissen en vijverplanten

Volop keus dus. U vindt ons aan ’t Laar 3 in Oirschot.

MEER DAN 25 JAAR EXPERTS IN DE VIJVERBRANCHE!

Vijvercentrum De Scheper is al meer dan 25 jaar expert in de vijverbranche. Van aanleg tot onderhoud tot de verkoop van alle producten op vijvergebied. Wij hebben een fysieke winkel met showroom waar u 5 dagen in de week vrijblijvend welkom bent om langs te komen. En we verkopen onze producten online via www.vijverwinkel.com. Kom eens langs of kijk eens rond op onze webshop. Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit en expertise!

Wij zijn experts in;

– Het aanleggen van zwemvijvers, siervijvers en koivijvers
Het onderhoud van alle soorten vijvers
De verkoop van kwaliteits vijverproducten
Het geven van profesioneel vijver advies

Heeft u hulp nodig bij de aanleg van uw vijver? Het onderhoud van uw vijver? Of heeft u een andere vijver gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Een van onze vijver experts helpt u graag verder. Of kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Gegarandeerd kwaliteit en daarmee duurzaamheid, daar staan wij voor!

Naast onze corebusiness; het aanleggen van de mooiste vijvers. Verkopen wij in onze fysieke winkel en in onze webshop www.vijverwinkel.com alle benodigdheden voor de aanleg en het onderhoud van uw vijver. Van de nieuwste pompen en filters tot de mooiste Koi-karpers, siervissen en waterplanten. Wij werken met merken zoals Oase, Velda, Auga, en nog vele andere professionele vijverproductenleveranciers. 

Door onze ervaringen door de jaren heen weten we welke producten nou juist wel of niet van goede kwaliteit zijn en daarmee ook duurzaam zijn. Wij moeten hier zelf ook mee werken voor onze projecten dus streven dan ook naar het gebruik van de beste producten voor de juiste doeleinden! 

Bij ons kunt o.a. u terecht voor:

 • Vijvervissen & Koi
 • Watervallen & Beeklopen
 • Vijverpompen & Vijverfilters
 • Vijverfolie & Prefab vijver bakken
 • Vijverstofzuigers & Vijver afdeknetten
 • Vijverplanten, Waterplanten & Oeverplanten

En nog veel meer, kijk hiervoor rond op onze webshop of kom langs bij onze showroom!

Download hier onze GRATIS vijverbrochures voor inspiratie

Als u droomt van een prachtige zwemvijver, siervijver of koi-vijver in uw tuin, maak dan gerust een afspraak met ons. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en helpen u bij het aanleggen van uw droom zwemvijver, siervijver of koi-vijver. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, een ronde vijver, een grote vijver of een kleine vijver wij zorgen ervoor dat uw vijver perfect past bij uw wensen en uw tuin! Heeft u nog geen idee wat voor een vijver u graag zou willen? Zwemvijver, koi-vijver of siervijver? Kijk gerust eens rond in ons gratis te downloaden vijverbroches voor inspiratie.

WILT U TOCH IETS ANDERS WETEN? WILT U ADVIES OP MAAT?

Wij zijn al meer dan 25 jaar experts in de vijverbranche. Met onze brede ervaring en expertise kunnen wij u zeer goed advies geven. Heeft u het idee om een vijver aan te leggen? Of heeft u al een vijver maar heeft u specifieke vragen over uw situatie. Wij helpen u graag verder! U kunt ons 6 dagen in de week telefonisch bereiken en u kunt ons altijd mailen. U bent ook natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon eens langs te komen bij ons vijvercentrum in Oirschot Noord-Brabant. Wij staan klaar met professioneel en eerlijk advies!

Wij staan voor u klaar!

 • Professioneel en persoonlijke advies!
 • Meer dan 25 jaar experts op vijvergebied!
 • Masters in de aanleg van vijvers en zwemvijvers!
 • Vooruitstrevend met de nieuwste technieken en trends op vijvergebied!
 • Kom eens langs bij ons vijvercentrum!

Tips & Tricks

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS
door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

WATERKWALITEIT

Voor een gezonde en heldere vijver is een goede waterkwaliteit zeer belangrijk! Test daarom regelmatig uw water om bij te houden wat uw vijver nodig heeft.
Dit kunt u zelf doen of GRATIS door ons laten doen bij ons Vijvercentrum.

WATERTESTEN

U kunt uw water op meerdere manier
zelf testen. Hoe? 

WATERWAARDEN

Vul hier uw waterwaarden in en krijg
GRATIS advies! 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte blijven van alle vijver aanbiedingen, vijver adviezen en ontwikkelingen en trends.